Міськрада зобов'язана купити квартири людям, прописаним в знесеному будинку на Старовільскій » Новини Житомира
 
 


Міськрада зобов'язана купити квартири людям, прописаним в знесеному будинку на Старовільскій

Автор: admin від 15-05-2015, 18:00, переглядів: 1 508

Міськрада зобов'язана купити квартири людям, прописаним в знесеному будинку на Старовільскій

Суд задовольнив позов людей, які були прописані в будинку на вул. Старовільска, 28 і тепер міська рада повинна забезпечити позивачів житлом.
«На даний момент міськрада дійсно програла суди, і за рішенням судів ми повинні забезпечити цих людей квартирами», - зазначив перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин.
Цей 8-квартирний будинок знесли в січні 2013 року. Земельна ділянка рішенням сесії передали в постійне користування «Укрексімбанку», який пообіцяв виділити кошти на відселення людей.
На той момент будівлі було 96 років. У ній було зареєстровано 26 осіб, фактично проживали тільки семеро. Землю влада передала, але не уклала з банком інвестиційну угоду про забезпечення людей житлом.
«Не було укладено інвестиційний договір, за яким банк взяв би на себе зобов'язання забезпечити квартирами тих людей, які були прописані в будинку, який знесли. Колишній міський голова (Володимир Дебой - ред.) Або упустив цей момент, або свідомо на це пішов. Але такий договір підписаний не був », - пояснив Сергій Сухомлин.
Управління житлового господарства тоді очолювала Світлана Пивоварова. Під час передачі землі банку вона говорила, що для відселення мешканців треба купити шість квартир - дві двокімнатні і 4 однокімнатні. Втім, коментувати цю ситуацію зараз вона не хоче.
Міська рада зараз оскаржує судові рішення, і поки не повідомляє, яку кількість квартир буде змушена віддати замість зруйнованого будинку.
«У будь-якому випадки ми будемо продовжувати вирішувати це питання в суді, оскільки серед тих, хто заявив право на житлову площу, є багато таких, які довгий час там не проживали, багато були прописані в останній момент і так далі», - пояснює Сергій Сухомлин.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: