В Житомирі підняли питання про повернення місцевій владі права встановлювати тарифи на водопостачання » Новини Житомира
 
 


В Житомирі підняли питання про повернення місцевій владі права встановлювати тарифи на водопостачання

Автор: news_maker від 16-05-2015, 20:33, переглядів: 932

В Житомирі підняли питання про повернення місцевій владі права встановлювати тарифи на водопостачання

На сесії міськради заступник директора ПАТ "ЕК "Житомиробленерго" депутат Олег Самчук зазначив, що, враховуючи стрімку девальвацію гривні, існуючі тарифи не забезпечують відшкодування вартості їх виробництва:

"За таких умов підприємство знову змушене звертатися до органів місцевої влади, як до власника, щодо виділення дотації. Тарифоутворення як і раніше залишилося в політичній площині. При цьому єдиний підхід не враховує специфіку кожного окремого підприємства, його методику водозабору, очистки води та стоків, функціональні особливості та зношеність мереж".

Олег Самчук запропонував депутатам звернутися до Уряду, Парламенту та Президента з проханням передати повноваження по встановленню тарифів від національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, до місцевих органів влади. Крім того, депутат запропонував встановити для КП "Житомирводоканал" тарифи на електроенергію не як для промислового підприємства, а як для населення (як це зроблено для ТТУ та "Міськсвітла").

Адже більше половини споживачів послуг водоканалу – це населення. "Це б зменшило тарифи на водопостачання та водовідведення", - зауважив Олег Самчук. Розглад зверень до керівництва держави проходитиме на другому пленарному засіданні сесії міськради, дату якого оприлюднять наступного тижня.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: