Директор Бердичівського медколеджу на "лікарняному". Триває розслідування справи » Новини Житомира
 
 


Директор Бердичівського медколеджу на "лікарняному". Триває розслідування справи

Автор: news_maker від 28-05-2015, 18:31, переглядів: 1 587

Директор Бердичівського медколеджу на "лікарняному". Триває розслідування справи

Зі скандалів та тривалих обговорень розпочалася 31 сесія обласної ради. Зокрема, на засіданні було внесено пропозицію включити до порядку денного питання розірвання контракту з директором Бердичівського медколеджу Василем Клименюком.

Нагадаємо, місяць тому вчинила самогубство одна із студенток коледжу. Громадські активісти та родичі дівчини наполягають на причетності до цього директора коледжу.

Однак на сесії підставою для звільнення назвали неподання Василем Клименюком щоквартального звіту про умови виконання ним контракту. На цю пропозицію голова обласної ради Віталій Француз зауважив, що обласна влада подала запити в прокуратуру та міліцію з проханням надати матеріали, які можуть слугувати підставою для розірвання контракту або хоча б для відсторонення від посади. Нині відкрито кілька кримінальних справ, ведеться розслідування. На звернення надійшла відповідь від прокурора області, скорочений варіант якої Віталій Француз зачитав під час засідання:

"Під час досудового розслідування висунуто кілька версій трагічної події, в тому числі, щодо можливої причетності до вказаного злочину керівника Бердичівського медичного коледжу. Відповідно до вимог статей 154 та 155 Кримінально-процесуального кодексу України відсторонення від посади може бути здійснено судом щодо особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину. Оскільки в даному кримінальному провадженні про підозру будь-кому не повідомлялося, то питання відсторонення керівництва Бердичівського медичного коледжу від посад перед судом не ставилося".

За те, аби включити питання до порядку денного проголосували лише 33 депутати із 82 присутніх. Через невдоволення громадськості питання поставили на голосування знову. Однак "за" проголосували лише 43 депутати – питання не було включено до порядку денного.

Голова обласної ради поінформував, що Василю Клименюку пропонували самому написати заяву про відсторонення його з посади керівника коледжу, допоки триває слідство. Однак той нині перебуває на лікарняному.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: