У Житомирі мітингувальники вимагали залишити право розпоряджатися орендою приміщень » Новини Житомира
 
 


У Житомирі мітингувальники вимагали залишити право розпоряджатися орендою приміщень

Автор: news_maker від 29-05-2015, 11:23, переглядів: 955

У Житомирі мітингувальники вимагали залишити право розпоряджатися орендою приміщень

Біля будинку обласної ради перед черговим засіданням сесії зібралися люди з обмеженими можливостями та громадяни літнього віку. Мітингувальники вимагали залишити за громадською організацією "Фонд соціального захисту інвалідів" право розпоряджатися орендою приміщень по вулиці Домбровського, 38.

У свою чергу, бюджетна комісія обласної ради, посилаючись на відповідне рішення Вищого господарського суду України, вирішила повернути приміщення до комунальної власності громади.

Позиція голови бюджетної комісії Дмитра Кропачова:

"Є в нас такий об'єкт – громадська організація "Фонд соціального захисту інвалідів", приватна по-суті. І ось ця громадська організація надає в оренду майно комунальної власності без дозволу, незаконно. І куди йдуть ці гроші? Це вже декілька років так відбувається, і ми повинні вже поставити крапку".

Голова "Фонду соціального захисту інвалідів" Володимир Прушківський вважає що втрата коштів від оренди погіршить становище людей, якими опікується фонд, і пояснив, як фонд розпоряджається доходами від оренди:

"Десь біля 700 тисяч на рік іде оренда. За рахунок цієї оренди ми надаємо фінансову допомогу інвалідам. 120 тисяч було виділено в минулому році адресної фінансової допомоги інвалідам. 60 тисяч пішло на отримання громадським організаціям інвалідів. Бюджет – 56 тисяч, зарплата на утримання приміщень – це двірники, охорона, прибиральниці та інші. І сам фонд, десь, 180 тисяч на зарплату працівникам. В нас працює з 13 чоловік 8 інвалідів".

Учасники мітингу звернулися до депутатів облради з вимогами посилити соціальний захист людей з обмеженими можливостями, які найбільше потерпають в умовах економічної нестабільності і тотального зростання цін.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: