З 1 липня в області змінюється постачальник газу » Новини Житомира
 
 


З 1 липня в області змінюється постачальник газу

Автор: news_maker від 26-06-2015, 13:25, переглядів: 3 015

З 1 липня в області змінюється постачальник газу

Всім побутовим споживачам (крім міста Коростишева та Коростишівського району) необхідно укласти новий договір про надання послуг із газопостачання:

"Ліцензію на постачання природного газу видано ТОВ "Житомиргаз збут". З 1 липня споживачі Житомирської області мають переукласти договори з цією компанією. З примірником договору, умовами та процедурою його оформлення можна ознайомитися на сайті ПАТ "Житомиргаз", а також в сервісних центрах", – розповів заступник голови правління ПАТ "Житомиргаз" з постачання та обліку газу Віталій Косенко.

Кажуть, що в такий спосіб держава хоче створити конкурентне середовище на ринку постачання газу:

"Це, скажемо так, основне положення Закону України "Про ринок природного газу". Відповідно до цього закону, функції постачання та транспортування повинні бути розподілені, щоб створити конкуренцію на ринку природного газу. Відповідно, ПАТ "Житомиргаз" залишає за собою функцію розподілу, ремонт мереж, усунення аварійних ситуацій. ТОВ "Житомиргаз збут" буде займатися виключно продажем природного газу всім категоріям споживачів", – пояснив заступник голови правління ПАТ "Житомиргаз" з фінансово-економічних питань Дмитро Конюх.

Поки що це свого роду перехідний період, коли функції транспортування залишаються за "Житомиргазом", а постачання газу населенню здійснює інша компанія, яка продає газ за існуючою єдиною ціною. В планах законодавців після 1 жовтня цього року ситуація має змінитися. "Житомиргаз" продовжує транспортувати газ, а постачати, тобто, продавати його споживачам можуть декілька компаній, які отримають відповідні ліцензії:

"Закон передбачає, що такого поняття як "постачання за регульованим тарифом" не буде існувати. Тобто, буде просто, назвемо його "постачальник", і буде вільний доступ до цього ринку. Тобто, кожний споживач після 1 жовтня зможе обирати собі постачальника. Так прописано в законі. Як воно буде діяти, ніхто ще не знає ," – констатував Дмитро Конюх.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: