На Житомирщині затримали чоловіків, які займались незаконним видобутком бурштину » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині затримали чоловіків, які займались незаконним видобутком бурштину

Автор: admin від 15-07-2015, 18:57, переглядів: 1 715

На Житомирщині затримали чоловіків, які займались незаконним видобутком бурштину


14 липня працівники спеціальної рейдової групи виявили в лісовому масиві неподалік с. Шебедихи в Олевському районі чоловіків, які саме налагодили видобування бурштину. За допомогою потужного струменю води вони розмивали ґрунт, аби вимити звідти «сонячне каміння».
Як з’ясувалось, нелегальними старателями є п’ятеро жителів Олевщини віком від 31 до 54 років та 38-річний киянин.
На місці події працювала слідчо-оперативна група місцевого райвідділу міліції. Правоохоронці вилучили автомобіль «Форд Транзит», мотопомпу, шланг довжиною 5 метрів, рукав довжиною 10 метрів та сачки.А 15 липня близько 1.00 у Сирницькому лісництві Овруцького району працівники місцевого райвідділу міліції застали чоловіка, чия незаконна діяльність не викликала жодних сумнівів. Він за допомогою мотопомпи, обладнаної на базі автомобільного двигуна, вимивав ґрунтовий прошарок та видобував бурштин.
З’ясувалось, що підпільним видобувачем є 25-річний житель м. Білої Церкви. Його було затримано. З місця події правоохоронці вилучили автомобіль «УАЗ-452», мотопомпу, 4 рукави, 12 металевих трубок, сачок та 11 камінців бурштину.Як повідомив начальник УМВС України в Житомирській області Валерій Рудик, робота по запобіганню та викриттю фактів незаконного видобутку бурштину триває. Нині у всіх районах Житомирщини, де відбуваються такі правопорушення, працюють спеціально створені рейдові групи.
За кожним з фактів розпочато кримінальні провадження за ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються значними штрафними санкціями, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років. Повідомляє Прес-служба УМВС України в Житомирській області

На Житомирщині затримали чоловіків, які займались незаконним видобутком бурштину
На Житомирщині затримали чоловіків, які займались незаконним видобутком бурштину

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: