Житомиряни знову скаржились на задимленість вулиць. Рятувальники кажуть, що дим – з полігону » Новини Житомира
 
 


Житомиряни знову скаржились на задимленість вулиць. Рятувальники кажуть, що дим – з полігону

Автор: news_maker від 31-08-2015, 18:03, переглядів: 1 271

Житомиряни знову скаржились на задимленість вулиць. Рятувальники кажуть, що дим – з полігону

Як пояснив заступник начальника Управління ДСНС України у Житомирській області Олег Держанівський станом на ранок 31 серпня в околицях міста Житомира пожеж в екосистемах не зафіксовано.

Найймовірніше, ця задимленість розповсюджується з 37 Житомирського військового полігону, розташованого поблизу села Перлявка, сказав заступник начальника Управління ДСНС:

"Адже там ведуться активні стрільби, і враховуючи те, що трав'яний покрив нині повністю сухий, так чи інакше загоряння виникають. На думку рятувальників, цей дим не несе ніякої загрози здоров'ю людей, бо це горить не торф, не якісь хімічні речовини, а трава та чагарники. Військовики контролюють ситуацію, в перервах між стрільбами пожежі локалізовують. Населення має з розумінням ставитися до горіння на окремих ділянках полігону, адже військові мають проводити навчання".

Аби не допустити розповсюдження вогню, на межі полігону та лісових масивів Житомирського лісгоспу постійно чергує лісова охорона. Враховуючи безпосередню близькість розташування полігону, буває, що снаряди потрапляють і на територію держлісфонду. Минулого тижня загорівся очерет на річечці, що межує зі стрільбищем.

Пожежу ліквідовували всім лісництвом півдоби. До гасіння долучилися і місцеві жителі Цісар Олександр, Антоненко Максим та Мовчан Геннадій. Лісівники щиро вдячні цим чоловікам за небайдужість, пише прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: