У Житомирі затримали трійцю нападників під час вчинення розбою » Новини Житомира
 
 


У Житомирі затримали трійцю нападників під час вчинення розбою

Автор: news_maker від 10-09-2015, 10:17, переглядів: 1 287

У Житомирі затримали трійцю нападників під час вчинення розбою

7 вересня увечері троє молодиків на вулиці напали на жительку обласного центру. Розбійники силоміць заштовхали жінку у машину та відвезли її в поле, де, застосовуючи фізичну силу, вимагали назвати коди тривожної сигналізації її будинку та домашнього сейфу. Цієї ж ночі оперативники карного розшуку затримали нападників, коли ті виходили з оселі жінки.
Близько 21.30 потерпіла під’їхала на власному автомобілі до свого будинку. Жінка вийшла з машини, аби відчинити ворота. У цей момент до неї підбігли троє незнайомців, один з яких вдарив по голові, від чого вона втратила свідомість. Непритомну зв’язали та погрузили в її ж автомобіль.
Отямилась потерпіла уже в полі, де незнайомці, погрожуючи пістолетом та завдаючи ударів, вимагали відомості про коди розблокування сигналізації та сейфу з цінностями.
Отримавши необхідні дані, двоє з нападників повернулись до будинку потерпілої, третій – залишився її стерегти.
Впоратись із охоронною системою оселі розбійникам все ж не вдалося, і тривожний сигнал надійшов до міліції. Уже через кілька хвилин на місці події працювали оперативники Управління карного розшуку УМВС області.
Як повідомив керівник цього підрозділу Віктор Бугира, на виході з будинку було затримано двох з молодиків, а ще за півгодини встановлено місце знаходження господарки та звільнено її від третього нападника. Згодом з’ясувалось, що вони є місцевими жителями, 40, 26 та 39 років. Двоє уже притягувалися до кримінальної відповідальності за розбій і квартирні крадіжки, третій – ухиляється від досудового розслідування, де є підозрюваним у вчиненні ще одного нападу.

Слідчо-оперативні групи Житомирських міськвідділу та райвідділу задокументували обставини вчинення злочину та поетапно вилучили у місцях, де відбувалися описані події, низку речових доказів, серед них: 2 пістолети, 2 пристрої для відстрілу гумових куль, набої до них, 2 електрошокери, ніж-кинджал, балаклави, рукавиці, грошові кошти та інші речі. Нині призначено відповідні експертні дослідження вилученого.


Нападників затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу. Їм оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.
Наразі слідчими узагальнюються зібрані матеріали та перевіряється можлива причетність затриманих до інших аналогічних злочинів на території області. У ході досудового розслідування за результатами проведених експертиз молодикам можуть також інкримінувати діяння, передбачені ст.ст. 149 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом).
Усім трьом загрожує ув’язнення на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

У Житомирі затримали трійцю нападників під час вчинення розбою
У Житомирі затримали трійцю нападників під час вчинення розбою

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: