У Житомирі обговорили особливості реєстрації заяв у державному реєстрі досудових розслідувань » Новини Житомира
 
 


У Житомирі обговорили особливості реєстрації заяв у державному реєстрі досудових розслідувань

Автор: news_maker від 17-09-2015, 11:26, переглядів: 894

У Житомирі обговорили особливості реєстрації заяв у державному реєстрі досудових розслідувань

За словами правозахисників є непоодинокі випадки, коли заяви не вносяться у Реєстр впродовж 24-х годин, як того вимагає Процесуальний Кодекс:

"Відповідно до ст. 214, кожен, хто написав заяву про вчинення злочину має право на невідкладне, але не більш ніж 24 години внесення цих даних в ЄДР. Відповідно до цього, далі мають розпочатися слідчі дії. З часу прийняття Кодексу минуло багато часу, але. Мабуть міліція, прокуратура та інші відомства не прочитали цей документ або вони просто принципово його не виконують і всі ми знаємо, що коли ви напишете у них заяву то ніхто її в ЄДР не включит", - розповів правозахисник Андрій Гожиков

Натомість, в управлінні УМВС кажуть, що не бачать у таких діях тенденційності і наголошують, що потрібно кожний випадок розглядати окремо:

"Ви можете звертатись безпосередньо до керівника міськвідділу міліції і казати, що є такий випадок і чому його не внесли в ЄДР – це найпростіший шлях. Є шлях звернення до прокуратури із вказанням неправомірних дій працівників міліції, а також судовий порядок. Тому кожна людина має право на відстоювання своїх прав", - повідомила прес-секретар обласного УМВС Алла Ващенко.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: