Псевдопомічниця голови ОДА може отримати 3 роки ув’язнення » Новини Житомира
 
 


Псевдопомічниця голови ОДА може отримати 3 роки ув’язнення

Автор: news_maker від 22-09-2015, 08:54, переглядів: 981

Псевдопомічниця голови ОДА може отримати 3 роки ув’язнення

18 вересня Житомирським МВ УМВС розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося раніше, голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський звернувся до правоохоронних органів з проханням вжити заходів щодо можливого факту фінансових махінацій з боку псевдо-волонтерів.

Називаючись представником облдержадміністрації, невідома жінка збирала в житомирському торгівельному центрі кошти нібито для допомоги дітям та учасникам АТО.

Попередньо встановлено, що жінка, яка називалась помічником голови Житомирської ОДА, телефонувала (надсилала листи) й пропонувала підприємцям переказати кошти на рахунок нібито благодійного фонду, що займається допомогою дітям та учасникам АТО.

Також неіснуючим благодійним фондом «Країна єдина» було розіслано листи щодо збору благодійної допомоги на банківський рахунок нібито від імені керівництва області. Керівником фонду представилася Пашкіна Л.М.

Нині правоохоронці розшукують псевдоволонтерку (псевдоволонтерок).

Законодавством за заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) передбачено покарання у вигляді штрафу або громадських робіт, або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: