Сергій Машковський перевірив, як Бердичів переходить на альтернативне паливо » Новини Житомира
 
 


Сергій Машковський перевірив, як Бердичів переходить на альтернативне паливо

Автор: news_maker від 5-10-2015, 12:02, переглядів: 1 466

Сергій Машковський перевірив, як Бердичів переходить на альтернативне паливо

Перехід на альтернативні види палива,комплексне запровадження енергоефективних технологій та заходів з енергозбереження на сьогодні є стратегічним завданням.

«Раціональне використання природних ресурсів та скорочення споживання природного газу сьогодні визначено пріоритетними напрямками державної політики у паливно-енергетичному комплексі. Саме модернізація системи теплоенергетики, разом із використанням альтернативних джерел енергії здатна забезпечити поставлене завдання – скоротити споживання природного газу», - підкреслив голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський.

Перебуваючи з робочою поїздкою у місті Бердичеві, керівник області оглянув капітальний ремонт котельні з встановленням твердопаливних котлів на альтернативних видах.

Котельня надає теплову енергію на опалення 6 житловим будинкам, загальною площею близько 18 тис. кв. м., школі, професійно-технічному навчальному закладу. Приблизна економія газу складатиме 500 тис куб. м – 2,5 млн грн. за опалювальний сезон.

«Наше завдання до кінця опалювального сезону перевести 101 котельню на альтернативні види палива. На це будуть спрямовані кошти державного, обласного і місцевих бюджетів, а також залучено кошти приватних інвесторів. Приблизна економія газу складатиме 10 млн м кубічних», - прокоментував Сергій Машковський.

В основному об’єкти Жиомирської області, які переводяться на альтернативні види палива, знаходяться на опрацюванні української групи компаній. Це вітчизняний виробник автономних високоефективних теплоакумулюючих комплексів для забезпечення електроопалення об’єктів промислової, соціальної, культурної, побутової сфер, адміністративних та житлових приміщень. Тобто при закупівлі котлів, ми не тільки економимо газ, а й забезпечуємо ринок збуту твердопаливних котлів.

Сергій Машковський перевірив, як Бердичів переходить на альтернативне паливо
Сергій Машковський перевірив, як Бердичів переходить на альтернативне паливо

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: