В Чуднові пройшли наймасовіші за останнє двадцятиріччя на теренах Житомирщини шахові змагання » Новини Житомира
 
 


В Чуднові пройшли наймасовіші за останнє двадцятиріччя на теренах Житомирщини шахові змагання

Автор: news_maker від 12-10-2015, 17:29, переглядів: 1 890

В Чуднові пройшли наймасовіші за останнє двадцятиріччя на теренах Житомирщини шахові змагання

На обласний шаховий фестиваль "Чуднівська вежа-2015" прибуло чимало майстрів та кандидатів у майстри спорту, а також шахістів - першорозрядників. В рамках фестивалю, який зібрав знавців шахової справи на базі Чуднівського районного будинку школяра, провели три турніри – дорослий та два дитячі. Наймолодшим учасникам було шість років, вік найстарших – понад 70. Говорить організатор фестивалю, тренер чуднівської шахової школи Андрій Штукун. "Беруть участь шахісти з майже 20 міст із 10 областей України. Це свідчить про те, що Чуднів тепер знає вся шахова Україна. Вперше в нашій області проводився обрахунок міжнародного рейтингу зі швидких шахів в дорослому турнірі. Завдяки спонсорам сформовано найвищий призовий фонд в історії шахових змагань Житомирщини".

Шаховий фестиваль проходив протягом двох днів за регульованою швейцарською системою у 9 турів. У дорослому турнірі перемогу отримав заслужений тренер України з шахів, який виховав чемпіона Європи, Микола Боднар із Вінниці. У дитячому турнірі, віком до 15 років, перше місце посів Дмитро Осадчук із міста Малина, а серед дітей віком до 10 років золотим призером змагань став шестиразовий чемпіон нашої області, шахіст-першорозрядник, житомирянин Ярослав Новицький, котрий бере участь у цьому турнірі від початку його заснування. "Я уже 5 раз змагаюсь на "Чуднівській вежі". Мені дуже подобається, оскільки тут великий призовий фонд, дружній колектив і гарна атмосфера. Цей турнір дає мені хороший розвиток".

Переможці та призери шахового турніру нагороджені кубками, грамотами, медалями та грошовими преміями. А всі його учасники отримали на згадку про фестиваль пам'ятні значки, приурочені 600-річчю Чуднова. Всі залишилися приємно вражені організацією змагань. Ігор Вибханюк - віце-президент федерації шахів Житомирської області, майстер спорту: "Дуже гарний турнір, де зареєструвалась велика кількість учасників – біля 150. Велика подяка організаторам". Поліщук Олег – тренер – викладач шахової школи міста Старо-Костянтинів, майстер спорту: "Отримав велике задоволення. Це один з найкращих турнірів серед обласних центрів". Цегельник Валентина з Бердичева: "Я мама десятирічного шахіста Віталія Цегельника. Ми не пропустили жодного турніру "Чуднівська вежа". Для нас – це свято. Організація на високому рівні, зали гарно підготовлені. Це чудовий турнір".

Ще однією особливістю шахових змагань "Чуднівська вежа" стало безкоштовне харчування шахістів фірмовою стравою "Книші по-чуднівські". Цю ідею організатори та його спонсори фестивалю запозичили із Нідерландів, де вже понад 70 років в містечку Вейк-ан-Зеє учасників шахових турнірів частують традиційною стравою - гороховим супом.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: