Працівники СБУ викрили у держустановах сім схем систематичного вимагання хабарів » Новини Житомира
 
 


Працівники СБУ викрили у держустановах сім схем систематичного вимагання хабарів

Автор: news_maker від 6-11-2015, 10:23, переглядів: 1 299

Працівники СБУ викрили у держустановах сім схем систематичного вимагання хабарів

Цьогоріч працівниками обласного управління Служби безпеки України викрито сім схем систематичного вимагання хабарів. Схеми було впроваджено у контролюючих держустановах – обласному управлінні охорони використання і відтворення біоресурсів, Державній службі з надзвичайних ситуацій, Державній екологічній, фітосанітарній та архітектурно-будівельній інспекціях.

Про найбільш значущі корупційні діяння розповів начальник обласного управління СБУ Володимир Пахнюк: "У Головному територіальному управлінні юстиції в Житомирській області викрито злочинну систему посередницьких послуг. Заступниця начальника управління державної реєстрації разом зі своїм чоловіком, який виконував роль посередника, вимагали гроші за прискорення процесу державної реєстрації договорів оренди земельних ділянок. Таким чином хабарники "зареєстрували" майже чотири тисячі договорів. Обох було затримано під час одержання 6 тисяч гривень хабара".

А от один з працівників архітектурно-будівельної інспекції, взагалі, побудував власну шкалу для отримання хабарів: "На гарячому" на 4 тис. гривень хабара було затримано головного державного інспектора Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції, який визначав суму хабара з порушників архітектурно-будівельного законодавства пропорційно сумі штрафу, яку вони б мали сплатити".

Додамо, що, крім іншого, працівниками СБУ цьогоріч також було викрито і ряд корупційних механізмів стосовно заниження вартості експорту необробленої лісопродукції у державних лісових господарствах регіону. Експорт деревини за заниженою ціною призвів до заподіяння державі збитків у розмірі понад 2 з половиною мільйони гривень.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: