На Житомирщині стартувала Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині стартувала Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Автор: news_maker від 25-11-2015, 19:24, переглядів: 1 414

На Житомирщині стартувала Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

В середу, 25 листопада 2015 року, в прес-центрі Житомирської обласної державної адміністрації відбулася прес-конференція з нагоди відкриття обласного етапу щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка проходить в рамках Національної кампанії з подолання насильства в сім’ї «Стоп насильству».

У прес-конференції взяли участь заступник голови ОДА Ярослав Лагута, начальник управління сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь, представники правоохоронних органів, соціальних служб.

Інформаційна кампанія Акції у 2015 році продовжує тему «Від миру в домі до миру в усьому світі», мета якої привернути увагу громадськості до трьох актуальних проблем: попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав і можливостей серед жінок та чоловіків, виклик мілітаризму та тероризму.

Ярослав Лагута зазначив: «Протягом цих 16 днів ми маємо з подвійною увагою віднестися до проблематики акції. Я переконаний: коли ми говоримо про європейські цінності, саме з вирішення таких соціальних питань має розпочинатися розбудова європейського суспільства».

Як повідомила головний спеціаліст сектору профілактичної роботи, закладів соціального захисту дітей служби у справах дітей Житомирської ОДА Світлана Столяренко, в області на обліку знаходиться 2999 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. 75 дітей – які зазнали жорстокого поводження – фізичного, психологічного, сексуального та економічного.

Ярослав Лагута наголосив на необхідності співпраці соціальних служб та організацій з громадами і місцевою владою, оскільки у громаді має бути розуміння, що це проблема не окремої людини. Тільки коли суспільство поставить свої вимоги щодо недопущення насильства, ми зможемо досягти позитивних результатів.

Ключові дати акції:

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;
1 грудня – Всесвітній день Боротьби зі СНІДом;
2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;
3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;
5 грудня – Міжнародний день волонтера;
6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;
9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;
10 грудня – Міжнародний день прав людини.

На Житомирщині стартувала Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: