На Житомирщині з підпільних гральних закладів вилучено понад 900 одиниць обладнання » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині з підпільних гральних закладів вилучено понад 900 одиниць обладнання

Автор: news_maker від 27-11-2015, 13:11, переглядів: 1 372

На Житомирщині з підпільних гральних закладів вилучено понад 900 одиниць обладнання

Жодного автомата, комп’ютера, терміналу чи іншого устаткування, вилученого упродовж останніх двох років у підпільних закладах, правоохоронними органами нікому повернуто не було, окрім як за рішеннями суду. Частину обладнання уже утилізовано, інша – на відповідальному зберіганні.
Загалом упродовж 2014-2015 років слідчими області розпочато та проводилось розслідування у 30 кримінальних провадженнях за фактами зайняття гральним бізнесом за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 203-2 Кримінального кодексу України.

У ході документування протиправних дій працівниками органів внутрішніх справ області виявлено та вилучено понад 900 одиниць грального обладнання (гральні автомати, комп’ютерна техніка, термінали, телевізори, відеореєстратори тощо), що нині зберігаються у спеціально відведеному місці на підставі укладених відповідних договорів.

У той же час частину вилученого обладнання відповідно до рішень суду було знищено. Зокрема, у серпні 2014 року понад двох десятків гральних автоматів та 3 покерних столи, відносно яких було прийнято рішення про утилізацію, знищено у присутності журналістів. Крім цього, працівниками державної виконавчої служби Новоград-Волинського району на виконання рішень суду знищено ще 25 гральних автоматів.

Упродовж 2014-2015 років 7 кримінальних проваджень з обвинувальними актами відносно організаторів грального бізнесу направлено до суду для розгляду по суті. Серед них одне з резонансних – щодо діяльності підпільного покерного клубу, який функціонував у приміщенні більярдного закладу у м. Житомирі по вул. Вітрука.
Досудовим розслідуванням встановлено, що до організації цього осередку грального бізнесу причетні 5 жителів обласного центру та Житомирського району. Усім їм було оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення у складі організованої злочинної групи, на їх майно накладено арешт на загальну суму понад 1,5 мільйона гривень.
Також у вересні 2015 року до Богунського районного суду направлено ще одне кримінальне провадження, розпочате у 2013 році. Обвинуваченим у ньому є організатор злочинної групи, що займалась незаконним гральним бізнесом. Чоловік тривалий час перебував у розшуку, а нині постане перед судом.
Водночас частина кримінальних проваджень, розпочатих за повідомленнями громадян про діяльність підпільних гральних закладів, закрита з об’єктивних причин на підставі норм закону. Так, однією з кваліфікуючих ознак зайняття гральним бізнесом є саме факт гри на гроші, а не просто наявність у приміщенні устаткування, необхідного для ведення азартних ігор. Відтак викриття таких закладів потребує проведення негласних слідчих дій, що є неможливим під час виїзду на місце події за викликом громадян. У такому разі документуються наявність гральних автоматів, комп'ютерної техніки, столів тощо, а не факт зайняття гральним бізнесом, що у подальшому не дає підстав для повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.
На даний час слідчими області розслідується 5 кримінальних проваджень за фактами зайняття гральним бізнесом, по яких продовжується проведення усіх необхідних слідчих дій та інших заходів.
Ситуація щодо грального бізнесу перебуває на особливому контролі і спеціальні заходи, спрямованні на недопущення організації та викриття підпільних осередків грального бізнесу, нині проводяться новоствореним Департаментом захисту економіки Нацполіції.

На Житомирщині з підпільних гральних закладів вилучено понад 900 одиниць обладнання
На Житомирщині з підпільних гральних закладів вилучено понад 900 одиниць обладнання

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: