У Житомирі відбулася презентація проекту міського бюджету на 2016 рік » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відбулася презентація проекту міського бюджету на 2016 рік

Автор: news_maker від 3-12-2015, 16:13, переглядів: 1 309

У Житомирі відбулася презентація  проекту міського бюджету на 2016 рік

Представлення матеріалів проекту міського бюджету на 2016 рік відбулося 2 грудня у сесійній залі Житомирської міської ради.

Основні положення проекту головного фінансового документа міста презентував депутатам, членам виконавчого комітету директор департаменту бюджету і фінансів міської ради Сергій Гаращук.

«Необхідність розгляду цього документа саме сьогодні викликана тим, що відповідно до змін, які було внесено до Бюджетного кодексу в минулому році ми маємо кінцевий термін затвердження міського бюджету 25 грудня поточного року»,- поінформував Сергій Гаращук.

Також він зазначив, що одним з досягнень децентралізації в Україні є незалежність прийняття міського бюджету від прийняття державного: «На сьогодні ми маємо можливість затвердити наш бюджет навіть при незатвердженому державному бюджеті. Тобто, навіть не знаючи достеменно показників державного бюджету, ми можемо планувати свою власну дохідну базу. Адже доходи в принципі закріплені за міською радою на постійній основі». Сергій Гаращук пояснив, що, відповідно до бюджетної реформи, введено освітню та медичну субвенції, а отже держава бере на себе фінансові зобов’язання щодо утримання закладів галузі освіти (крім дошкільних навчальних закладів), медицини та на соціальний захист.

«В проекті враховано поетапне зростання мінімальної заробітної плати на 12,9% та посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС на 18,5%, енергоносіїв – враховуючи середній ріст тарифів на оплату природного газу на коефіцієнт 1,1; оплату теплопостачання – 1,1016; оплату електроенергії – 1,05; оплату водопостачання і водовідведення – 1,104, а також інших видатків з урахуванням прогнозу зростання споживчих цін на 16,6%», - розповів очільник департаменту бюджету і фінансів міської ради.

Секретар міської ради Наталія Чиж висловила сподівання на активну участь депутатського корпусу та членів виконавчого комітету у розробці проекту рішення міської ради «Про міський бюджет на 2016 рік».
«Кожен депутат, кожен посадовець може надати свої пропозиції до проекту бюджету. Для цього у нас працює робоча група. Перший заступник міського голови Олексій Ясюнецький особисто з директором департаменту бюджету і фінансів Сергієм Гаращуком працюють над бюджетом. Вони щодня приймають пропозиції, і ми будемо намагатися вносити відповідні зміни. Велике прохання не бути байдужими, бо це є майбутнє нашого міста!»,- наголосила Наталія Чиж.

У Житомирі відбулася презентація  проекту міського бюджету на 2016 рік
У Житомирі відбулася презентація  проекту міського бюджету на 2016 рік
У Житомирі відбулася презентація  проекту міського бюджету на 2016 рік
У Житомирі відбулася презентація  проекту міського бюджету на 2016 рік

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: