Житомирські пластуни привезли у місто Вифлеємський вогонь миру » Новини Житомира
 
 


Житомирські пластуни привезли у місто Вифлеємський вогонь миру

Автор: news_maker від 6-01-2016, 13:26, переглядів: 1 772

Житомирські пластуни привезли у місто Вифлеємський вогонь миру

Вифлеємський вогонь миру представники скаутської організації "Пласт" принесли 6 січня до міської ради. Цю передріздвяну традицію – розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру – започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Потім естафета переходить до сусідніх країн. Саме із рук в руки, на прикордонних пунктах, від одного скаутського осередку до іншого передається Вифлеємський Вогонь. У Житомир його передали пластуни зі столиці, розповідає член національної скаутської організації "Пласт", пластун-розвідувач Леонід

"Цього року вже передали Вогонь до парафії св. Йоана з Дуклі, в монастирський костел бенедиктинок, а сьогодні щей занесемо у Михайлівський кафедральний собор та до парафії св. Василія Великого. Нехай більше житомирян візьмуть його у свою лампадку та занесуть додому. Вифлеємський вогонь миру є також в зоні АТО. Солдати його там дуже бережуть. Люди вірять, що він є вогнем миру і переносять його у різні міста, попри погодні умови. А коли народ має віру, він перемагає. А це те, що нам так сьогодні потрібно", - поділився Леонід.

Від влади міста зустріла скаутів та прийняла Вогонь Наталія Чиж. Секретар міської ради подякувала пластунам за їх відданість такій справі і побажала підтримувати традицію і у наступні роки.

"Я в свою чергу хочу подякувати вам і всій вашій організації пластунів, ми маємо велике щастя, що даний рух набирає такі оберти. Цей вогник ми передамо всім нашим працівникам житомирського міськвиконкому. Ми всі будемо молитися за мир", - наголосила Наталія Чиж.

Наталія Чиж не відпустила гостей з пустими руками: пластуни отримали солодкі подарунки.

Довідка: По Україні Вифлеємський Вогонь поширюють члени Пласту - Національної скаутської організації України. Цього року пластуни п'ятнадцятий рік поспіль переберуть Вифлеємський Вогонь Миру від польських скаутів і передадуть його українській громаді, церквам, занесуть до дитячих притулків, лікарень, щоб ті, хто перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.

У попередні роки акцію передачі священного сяйва благословили Українська Греко-Католицька Церква, Українська Православна Церква Київського Патріархату, Українська Автокефальна Православна Церква та Римо-Католицька Церква в Україні.

Житомирські пластуни привезли у місто Вифлеємський вогонь миру
Житомирські пластуни привезли у місто Вифлеємський вогонь миру

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: