Заступник мера у маршрутках знімав оголошення щодо обмеження проїзду пільговиків » Новини Житомира
 
 


Заступник мера у маршрутках знімав оголошення щодо обмеження проїзду пільговиків

Автор: news_maker від 12-01-2016, 18:34, переглядів: 1 533

Заступник мера у маршрутках знімав оголошення щодо обмеження проїзду пільговиків

Заступник міського голови Дмитро Ткачук, відреагувавши на скарги житомирян щодо неперевезення у маршрутках певних пільгових категорій громадян, 11 січня виїхав на кілька вибіркових маршрутів. За словами посадовця, проблема досі існує, хоча були досягнуті домовленості з перевізниками, що вони продовжуватимуть перевозити громадян певних пільгових категорій безкоштовно.

"Ми намагались вирішити проблему у нормальний спосіб, зібрали перед Новим роком перевізників і проводили з ними роз'яснювальну роботу щодо норм законодавства, що ніякі пільги не скасовано. Але після свят люди знову скаржаться на гарячу лінію про те, що окремі перевізники розвісили оголошення про обмеження прав пільгових категорій громадян на користування транспортом", - каже Дмитро Ткачук.

Разом із ЗМІ заступник міського голови перевірив декілька машин маршрутних таксі міста. Дійсно, оголошення були розвішані, вони мали різний зміст, але суть їх однакова.

"Без відома перевізника ніякий водій оголошення вивішувати не буде, тим паче, що водії підтверджували, що вказівку їм давало керівництво. Крім того, квитки видали тільки нам, коли побачили камери та посадових осіб. Ті, хто вже сиділи, були необілеченими", - розповідає заступник міського голови.

Дмитро Ткачук констатує, що такі перевізники не повинні сьогодні надавати послуги, але для того, щоб розірвати з ними договір і мати для того юридичні підстави, потрібно обов'язково дотриматись певної процедури.

"Дзвінок, фото, фіксація на камеру, пости у соціальних мережах - все це не має юридичної сили, на жаль. Повноважними посадовими особами мають бути складені акти про порушення, на підставі трьох або більше таких актів є всі законні підстави для того, щоб розірвати договір з недобросовісним перевізником. Я думаю, найближчим часом, ми цю практику втілимо в життя", - резюмує Дмитро Ткачук.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: