На Житомирщині поліція розслідує незаконне переправлення громадян Шрі-Ланки через держкордон » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині поліція розслідує незаконне переправлення громадян Шрі-Ланки через держкордон

Автор: news_maker від 13-01-2016, 10:49, переглядів: 1 276

На Житомирщині поліція розслідує незаконне переправлення громадян Шрі-Ланки через держкордон

Уночі 12 січня в Олевському районі прикордонники та поліцейські виявили групу осіб, які автомобілем намагалися перетнути державний кордон з Республікою Білорусь поза межами офіційного пункту пропуску. Серед затриманих троє громадян Шрі-Ланки, яких двоє інших жителів Житомирщини намагались незаконно переправити у сусідню країну.
Під час проведення оперативно-профілактичних заходів військовослужбовці Житомирського прикордонного загону та працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП в області неподалік с. Копища Олевського району зупинили автомобіль «Фольксваген Пасат», який рухався у прикордонній смузі, намагаючись нелегально перетнути кордон з Республікою Білорусь.
Під час перевірки було встановлено, що в салоні автомобіля знаходяться п’ятеро чоловіків. Як з’ясувалося згодом, керманич і один з пасажирів виявилися братами, жителями Новоград-Волинського району віком 34-х та 26-ти років. При собі вони не мали жодних документів – ні особистих, ні на транспортний засіб. Троє інших пасажирів автівки назвалися громадянами Шрі-Ланки, однак документально підтвердити власні особи змогли лише двоє з них.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу, працівники якої задокументували викритий факт та доставили затриманих до місцевого відділення поліції для подальшого з’ясування обставин.
Попередньо встановлено, що затримані звягельчани за грошову винагороду у 300 доларів США взялися перевезти з м. Києва до с.Копища Олевського району Житомирщини і переправити через державний кордон трьох іноземців. За словами затриманих, через Білорусь вони мали намір нелегально потрапити до прибалтійських країн, а потім у Скандинавію.

Як повідомив начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП Дмитро Підгорний, нині відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. У рамках розслідування правоохоронці встановлюють усі обставини події, а також усіх осіб, причетних до організації каналу незаконної міграції.
За чинним законодавством, подібні дії караються позбавленням волі строком від 7 до 9 років, у тому числі з конфіскацією майна, транспортних засобів чи інших знарядь вчинення злочину.

На Житомирщині поліція розслідує незаконне переправлення громадян Шрі-Ланки через держкордон
На Житомирщині поліція розслідує незаконне переправлення громадян Шрі-Ланки через держкордон

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: