Міська влада готова фінансувати ПТУ Житомира » Новини Житомира
 
 


Міська влада готова фінансувати ПТУ Житомира

Автор: news_maker від 16-01-2016, 11:58, переглядів: 1 212

Міська влада готова фінансувати ПТУ Житомира

Відповідно до прийнятого Державного бюджету на 2016 рік органам місцевого самоврядування від держави предались повноваження по оплаті послуг з підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних закладах освіти. Міський голова Сергій Сухомлин 15 січня зібрав керівників ПТУ аби обговорити можливі шляхи фінансування навчальних закладів. Мер міста зазначає, що в передачі даних повноважень вбачається певна несправедливість - ПТУ готують переважно спеціалістів для області та районів Житомира, а оплачувати послуги має міський бюджет.

"Проблема наступна: відповідно до всіх законів про професійно-технічну освіту, місто ніяким чином не є суб'єктом цього процесу. Державне замовлення робить Міністерство освіти, на область його визначає обласна адміністрація, тільки чомусь на місто покладений "почесний" обов'язок оплачувати послуги з підготовки робітничих кадрів ПТУ", - констатує Сергій Сухомлин.

Профільний заступник міського голови Матвій Хренов зауважив, що виникла юридична колізія: повноваження фінансувати ПТУ предали, а важелів впливу управління, місто не має.

"Єдине, що ми можемо вимагати - необхідну калькуляцію, але ми не маємо важелів впливу для того, щоб наказувати, або хоч якось впливати на рішення, що приймають в ПТУ. Тобто, окрім того, що фінансувати заклад, ми ні на що впливати не можемо", - підкреслив Матвій Хренов.

Сергій Сухомлин розповів присутнім, що влада міста переймається питанням і розробила варіанти як можливо профінансувати ПТУ з міського бюджету.

"Розуміючи ситуацію яка склалась, ми не можемо залишити без стипендії учнів, зарплати вчителів. У бюджеті ми зарезервували кошти, щоб проплатити стипендії, зарплати і всі соціальні гарантії", - резюмував Сергій Сухомлин.

Міська влада готова фінансувати ПТУ Житомира

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: