Сергій Машковський провів нараду, де розглянули питання фінансування ПТУ » Новини Житомира
 
 


Сергій Машковський провів нараду, де розглянули питання фінансування ПТУ

Автор: news_maker від 19-01-2016, 17:12, переглядів: 1 700

Сергій Машковський провів нараду, де розглянули питання фінансування ПТУ

19 січня, голова обласної державної адміністрації Сергій Машковський провів нараду, де розглянули питання фінансування професійно-технічних навчальних закладів області.

На нараді були присутні перший заступник голови ОДА Геннадій Дмитренко, заступник голови ОДА Ярослав Лагута, заступник голови обласної ради Наталія Рибак, заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов, начальник головного управління Державної казначейської служби України Житомирської області Петро Чорний, директори ПТНЗ області.

«Ми маємо віднайти можливості фінансування навчальних закладів з місцевих бюджетів. Наше основне завдання на сьогодні – зберегти, модернізувати мережу ПТНЗ області та забезпечити учнів можливістю здобувати якісну освіту», – зазначив Сергій Машковський.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ганна Ємченко доповіла, що відповідно до статті 27 Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» з 1 січня 2016 року Кабінету Міністрів України необхідно забезпечити передачу в установленому порядку видатків на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах на фінансування з місцевих бюджетів.

Цією статтею також установлено, що видатки на підготовку робітничих кадрів у ПТНЗ, розташованих у містах обласного значення, передбачаються з цього року у відповідних бюджетах міст обласного значення, а на інших територіях – у відповідних обласних бюджетах. Тому із 27 ПТНЗ області 16 мають фінансуватися з бюджетів міст обласного значення (з яких 10 – з бюджету м. Житомира, 3 – м. Бердичева та по 1 з бюджетів м. Новоград-Волинського, м. Коростеня, м. Малина,), 11 – за рахунок обласного бюджету.

Проте Житомирською обласною радою, Бердичівською, Новоград-Волинською та Малинською міськими радами видатки на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних навчальних закладах у цьому році не затверджені, оскільки сесії ще не відбулися. Сесією Коростенської міської ради видатки на ПТУ №16 м. Коростеня на 2016 рік взагалі не передбачені.

Житомирська міська рада пропонує здійснювати оплату послуг з підготовки кваліфікованих робітників на умовах державного замовлення у професійно-технічних закладах, які розташовані на території м. Житомира, на договірній основі.

За підсумками наради керівник Житомирської області Сергій Машковський дав доручення міським головам Житомира, Новоград-Волинського, Коростеня, Малина та Бердичева терміново забезпечити планування та здійснення видатків на професійно-технічну освіту з бюджетів міст обласного значення починаючи з 1 січня 2016 року.

Сергій Машковський провів нараду, де розглянули питання фінансування ПТУ
Сергій Машковський провів нараду, де розглянули питання фінансування ПТУ
Сергій Машковський провів нараду, де розглянули питання фінансування ПТУ

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: