У Бердичеві – епідемія грипу » Новини Житомира
 
 


У Бердичеві – епідемія грипу

Автор: news_maker від 21-01-2016, 13:32, переглядів: 1 500

У Бердичеві – епідемія грипу

Хоча в цілому по Україні ситуація лише наближається до епідемічної і Житомирщина не входить до числа областей, де епідеміологічний поріг перевищено, Бердичів виявився містом, в якому рівень захворюваності на грип та ГРВІ стрімко зростає, йдеться в сюжеті бердичівської телекомпанії ВІК. Епідпоріг захворюваності на грип у Бердичеві був перевищений 15 січня, поінформував головний лікар місцевої СЕС Валерій Биков. Наразі епідемія набирає обертів: "Станом на 15 січня епідпоріг був перевищений на 5,4 %, станом на 20 січня епідпоріг у нас перевищений на 53 %. Серед тих, хто захворів, 25 % - це діти віком від 0 до 17 років, 75 % - дорослі".
Заступник міського голови Валентина Адаменко повідомила про рішення запровадити в школах карантин: "Саме основне, це дотримуватися санітарних правил: провітрювання, миття із дезінфікуючими засобами. І ми продовжили канікули. Було доручення директорам шкіл, класним керівникам зв'язатися з батьками, провести таке опитування, як почуваються діти, щоб ми бачили картину по кожній школі".
Далі на засіданні комісії говорили про те, до чого варто дослухатися не лише бердичівлянам: здоров’я кожної людини – в руках самої людини, здоров’я дитини – в руках її батьків: "Сьогодні ми можемо спостерігати таку картину: більшість дітей одягнуті не по погоді, ходять без шарфів, головних уборів, взуті в кросівки, в кого зимові – це добре, але в більшості своїй – в якісь кеди. В період епідемії ця дитина, поки чекає транспорт на зупинці 10-15 хвилин, вже це ослаблює імунну систему".
Було прийнято рішення, що школярі відпрацьовуватимуть вимушені "канікули" з 30 травня до 4 червня. Як бути із 9-ти та 11-класниками, вирішуватимуть окремо.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: