Житомирська обласна рада ініціює вивчення ефективності використання бюджетних коштів » Новини Житомира
 
 


Житомирська обласна рада ініціює вивчення ефективності використання бюджетних коштів

Автор: news_maker від 26-01-2016, 17:59, переглядів: 1 362

Житомирська обласна рада ініціює вивчення ефективності використання бюджетних коштів

Про це на засіданні сесії облради сказала її очільниця Анжеліка Лабунська. Вона зазначила, що це було умовою, за якої кілька фракцій погодились голосувати за проект обласного бюджету: "Компроміс прийняття і голосування кількох депутатських фракцій за бюджет це було створення робочої групи щодо вивчення ефективного використання бюджетних коштів щодо фінансування з бюджету комунальних установ. Я обіцяю вам, що я офіційно оприлюдню витрати обласного бюджету разом з кількістю працюючих на цих підприємствах, і за результатами розгляду цієї робочої групи я впевнена в тому, що буде прийняте рішення про скорочення або ліквідацію деяких установ".

Передбачається, що робоча група для вивчення цього питання буде створена спільним розпорядженням голів обласної ради та обласної державної адміністрації, і результати роботи мають бути відомі вже в березні: "В березні місяці ми переглядаємо бюджет з врахуванням доцільності взагалі існування деяких установ та організацій. І я заявляю з усією відповідальністю, що мінімум 100 мільйонів в обласному бюджеті ми зможемо спокійно зекономити".

Як поінформувала директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ганна Ємченко, з обласного бюджету фінансуються 165 бюджетних установ, в яких працюють 18 325 працівників. На утримання цих установ в поточному році передбачено один мільярд 250,8 мільйона гривень.

Обласний бюджет на 2016 рік депутати затвердили на сесії 26 січня. Його доходна частина становить чотири мільярди 728,4 мільйона гривень і складається із загального та спеціального фондів. Загальний фонд формують власні надходження бюджету, базова дотація та вісім видів субвенцій, в сумі – чотири мільярди 603 мільйона. Решта – спеціальний фонд, який наповнюється за рахунок екологічного податку, відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва та власних надходжень бюджетних установ.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: