Вже невдовзі жителі Житомирщини зможуть оформити пенсію за 15 хвилин » Новини Житомира
 
 


Вже невдовзі жителі Житомирщини зможуть оформити пенсію за 15 хвилин

Автор: news_maker від 10-02-2016, 14:23, переглядів: 1 411

Вже невдовзі жителі Житомирщини зможуть оформити пенсію за 15 хвилин

Як розповів начальник головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області Іван Заінчковський, це станеться після запровадження централізованої підсистеми призначення та виплати пенсій: "Мається на увазі, що документи, які надає громадянин, будуть скануватися і передаватися в центральну базу даних у Пенсійний фонд, у Київ. Таким чином, відпрацьовується сьогодні механізм, що при наданні всіх документів, якщо документи достовірні, пенсія в підсумку має призначатися буквально за 15 хвилин". Крім того, людина зможе звертатися за призначенням пенсії незалежно від місця проживання: "Громадянин не обов'язково має йти туди, де він проживає, де він знаходиться на обліку. Він зможе звернутися до будь-якого управління Пенсійного фонду і орган Пенсійного фонду має прийняти документи і призначити пенсію. Цьому буде сприяти те, що буде єдина база даних, на яку буде мати вихід кожне управління Пенсійного фонду і вона буде акумулюватися в Києві, у Пенсійному фонді".

За умови належного технічного забезпечення, Житомирщина вже в травні-червні поточного року зможе перейти на такі технології, зазначив Іван Заінчковський. Наразі в режимі пілотного проекту централізована підсистема працює в чотирьох областях: Київській, Вінницькій, Херсонській та Донецькій (крім окупованої території).

Зауважимо, що згідно діючого законодавства, пенсія має бути призначена впродовж десяти днів. В Житомирській області цей термін вже скорочений вдвічі. Станом на початок року, на Житомирщині нараховувалось 401,6 тисячі пенсіонерів, це 40% дорослого населення області.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: