Громадськість внесла пропозиції щодо пам’ятника Героям Небесної Сотні » Новини Житомира
 
 


Громадськість внесла пропозиції щодо пам’ятника Героям Небесної Сотні

Автор: news_maker від 10-02-2016, 18:10, переглядів: 1 472

Громадськість внесла пропозиції щодо пам’ятника Героям Небесної Сотні

На прес-конференції в облдержадміністрації переможці бліц-конкурсу, оголошеного Житомирською міською радою, автори архітектурної композиції – Юлія Герез-Гладка та Петро Герез – докладно розповіли про основну ідею та елементи конструкції.

"Це важко назвати пам’ятником. Це швидше просторова композиція. В ній є два елементи – площинний триптих з історією, з символами і є на невеликій відстані певний образ – скульптура-символ Героя-захисника. Тобто, триптих – це певна розповідь. Вигравіювані обриси людей символізують народні маси, адже гинули люди – наш народ. На задньому плані є вишиванка і голуби – як символ миру: щоб у нас, на нашій землі завжди був мир. Сама ідея – це народження із звичайних людей героїв, які віддали за свободу свої життя".

Присутні на заході представники громадськості розділилися в своїх поглядах: комусь ідея сподобалася, хтось виступав категорично проти, більшість все ж висловилася за конструктивну критику. Авторам композиції запропонували додати до образу борця за свободу кілька невід'ємних деталей – зокрема, каску та бруківку, – які стали свого роду символами боротьби часів другого Майдану. Автори думки вислухали і погодилися внести до композиції певні корективи.

Що стосується коштів, то є попередня домовленість з депутатами облради, що 400 тисяч гривень, необхідних для виготовлення пам’ятника, буде виділено з обласного бюджету:

"Стосовно кошторису: у нас попередньо досягнуто порозуміння із керівництвом обласної ради в тому, що на березневу сесію питання фінансування цих робіт буде винесено, і я сподіваюся, що це питання буде підтримано депутатами обласної ради. Стосовно загальної концепції: я переконаний, що різниця в баченнях тільки додає плюсів цій ідеї, тому що вона дозволяє кожному з нас побачити в цій композиції щось своє", – зауважив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

Додамо, що роботи з виготовлення і встановлення пам’ятника, а також облаштування благоустрою прилеглої території має бути здійснене вже в найближчі кілька місяців.

Громадськість внесла пропозиції щодо пам’ятника Героям Небесної Сотні
Громадськість внесла пропозиції щодо пам’ятника Героям Небесної Сотні

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: