На Смолянському кладовищі відновлено надмогильні споруди » Новини Житомира
 
 


На Смолянському кладовищі відновлено надмогильні споруди

Автор: news_maker від 19-02-2016, 19:34, переглядів: 1 485

На Смолянському кладовищі відновлено надмогильні споруди

На Смолянському військовому кладовищі у Житомирі відновлено пошкоджені зрізаними деревами надгробні плити. Про це розповів директор комунального підприємства «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Василь Ганченко.

За його словами, видалення аварійних дерев працівниками комунального підприємства СККПО проводилося відповідно до наказу Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства №154 від 23 вересня 2003 року «Про затвердження Порядку проведення ремонту та утримання об’єктів благоустрою населених пунктів». Керівник «Спецкомбінату» поінформував, що відповідна робота є плановою і проводиться на 11 кладовищах міста, загальна площа яких 140 гектарів.

«Щороку планово на кожному кладовищі міста, а у Житомирі 11 кладовищ, загальна площа яких понад 140 гектарів, проходять підготовчі роботи до поминальних днів. Особливу увагу ми приділили саме Смолянському кладовищу, бо тут проходять нові захоронення, дане кладовище набуває статус діючого. Почали з цих дерев, вони були аварійні:падали ці гілляки, руйнували могили, їх ремонтували. Я вирішив, що ці дерева треба зрізати, ми склали відповідний акт. Ці тополі вражені омелою на 80%. Я дав команду головному інженеру почати масову вирізку цих аварійних дерев, бо їх треба зараз зрізати, коли ще дерева не натягнуті вологою і була ще мерзла земля. Вирізати дерева механічним шляхом, спеціалізованим підприємством немає можливості. Зараз пеньки вирізають між могилами, ну не проїде туди вишка і не зможе там різати ці дерева, нема ще такої техніки в нас», - пояснює Василь Ганченко.

«Аварійне дерево, його ніяк не знімеш по-іншому, ми його положили міжряддям, а потім оці дерева валили один на одного. Ми знали, що буде якась незначна руйнація, - продовжує директор комунального підприємства. - На сьогоднішній день 8 могил, які були пошкоджені гілляками ми відремонтували, замінили чотири гранітні таблички, побита була одна, але ще раніше три були розколоті, то ми і їх замінили. Зараз закінчуються роботи, дерев немає аварійних, викорчовуються пеньки, згребемо до кінця цю омелу і буде чисте, хороше кладовище».

На Смолянському кладовищі відновлено надмогильні споруди
На Смолянському кладовищі відновлено надмогильні споруди
На Смолянському кладовищі відновлено надмогильні споруди

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: