У Житомирі поліцейські викрили шахрая з працевлаштування за кордоном » Новини Житомира
 
 


У Житомирі поліцейські викрили шахрая з працевлаштування за кордоном

Автор: news_maker від 22-02-2016, 10:32, переглядів: 1 265

У Житомирі поліцейські викрили шахрая з працевлаштування за кордоном

Власник приватної фірми, обіцяючи жителям Житомирщини легальне працевлаштування у європейських країнах, ошукав близько десятка полісян. Нині триває досудове розслідування та заходи для встановлення всіх потерпілих.
В офісі, облаштованому в одному з найбільших торгівельних центрів м. Житомира, привітна працівниця обіцяла клієнтам швидке та легальне працевлаштування за кордоном. Усю підготовку документації фірма брала на себе. За такі послуги клієнти сплачували на банківський рахунок кошти в еквіваленті від 100 до 1000 доларів США.
Така приваблива пропозиція зацікавила трьох овруччан, які ще у вересні минулого року звернулися до підприємця за послугами. З кожним із них уклали договір та сказали чекати на позитивне вирішення питання. Коли ні за місяць, ні за півроку обіцяне не було виконано, а працівниця офісу нічого не змогла їм пояснити, чоловіки звернулись до поліції.
У рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, працівники поліції з’ясували, що власником фірми є 41-річний житомирянин. Встановлено, що він не мав ліцензії на надання послуг з працевлаштування за кордоном. Нині правоохоронці з’ясовують усі обставини його протиправної діяльності.
- Під час вивчення договорів, укладених з клієнтами, виявилось, що вони погодились на отримання «інформаційних послуг» щодо оформлення віз. Ні про яке працевлаштування не йшлося, - розповів начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока. – Тому закликаю всіх громадян, хто планує виїхати на роботу за кордон, користуватися послугами тільки перевірених суб’єктів діяльності, які мають відповідну ліцензію Мінсоцполітики. Таку інформацію можна отримати в Державній службі зайнятості. І уважно читайте угоди, які ви укладаєте.
Нині триває досудове розслідування. Поліцейські встановлюють інших осіб, потерпілих від діяльності фіктивної фірми з працевлаштування. Відтак, якщо ви чи ваші рідні потрапили у подібну ситуацію, зверніться до Житомирського ВП ГУНП за адресою: вул. Л. Українки, 17.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: