"Корольов-експоцентр" в Житомирі – зацікавленість американців » Новини Житомира
 
 


"Корольов-експоцентр" в Житомирі – зацікавленість американців

Автор: news_maker від 31-03-2016, 11:05, переглядів: 1 023

"Корольов-експоцентр" в Житомирі – зацікавленість американців

Музею Космонавтики в Житомирі для розвитку потрібні додаткові приміщення. Стати його другим майданчиком може кінотеатр "Космос". Ініціатива створити в порожньому приміщенні кінотеатру "Корольов – експоцентр" вийшла від самих музейних працівників. Відповідно до проектної пропозиції, там мають бути задіяні кілька залів – для виставкової експозиції із застосуванням новітніх технологій, місце для проведення он-лайн конференцій, інтерактивний зал для занять з дітьми з космічної тематики. Наразі формується концепція створення такого комплексу.

Власними силами втілити масштабний проект доволі складно, а тому керівники області та міста запросили до співпраці представників Сполучених Штатів Америки, які мають досвід діяльності Космічного центру імені Джона Кеннеді. Перша така зустріч відбулася цієї середи – до Житомира завітав Генеральний консул США Вільям Бистрянські. Представник дипломатичного корпусу оглянув власне саме приміщення кінотеатру, а також ознайомився з експонатами Музею Космонавтики: "Ми мали дуже продуктивне спілкування. Але я мушу зізнатися, що родзинкою цього візиту стало відвідування Музею космонавтики. Те, що я тут побачив, дає розуміння можливостей Житомира. Я сподіваюся, що мої колеги з Посольства та інші американці використають можливість і також побачать ці прекрасні експозиції".

Посприяв приїзду Генерального консула США до Житомира колишній губернатор нашої області, народний депутат України Юрій Павленко: "Я знаю, що в цьому музеї 10 тисяч експонатів, але ми можемо бачити тільки 450. а світ про цей унікальний музей взагалі майже нічого не знає. Тому результатом сьогоднішньої роботи має стати об'єднання зусиль української та американської сторін щодо залучення до роботи Музею Космонавтики Житомира нових технологій та розширення його можливостей". В ході візиту пана Генерального консула говорили не лише про розвиток культурних зв’язків в сфері космічної галузі, а й про економічні стосунки двох країн: "Це питання американських інвестицій: чому американський інвестор не іде в Україну, які є можливості для американських інвестицій, що змінилося в Україні, політична ситуація – це інтерес з боку Посольства США. Сьогодні достатньо насичена зустріч, і я думаю, що цей візит дасть конкретні результати, які в найближчий час побачать всі житомиряни", – резюмував Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: