Житомирський водоканал займатиметься очисткою водосховища "Відсічне" » Новини Житомира
 
 


Житомирський водоканал займатиметься очисткою водосховища "Відсічне"

Автор: admin від 8-04-2016, 16:43, переглядів: 1 627

Житомирський водоканал займатиметься очисткою водосховища "Відсічне"

Питання "Про зобов’язання КП "Житомирводоканал" вжити заходів щодо очищення та поглиблення водосховища "Відсічне" розглядали на засіданні виконкому житомирської міськради. Про суть проблеми – заступник міського голови Олександр Фещенко: "У нас є проблема по водоканалу, яка з року в рік переходить, це очищення води. У зв'язку з тим, що є замулення водосховища, є необхідність проводити його очистку. Приймаємо рішення, щоб не зупиняти цю роботу, водоканалу доручаємо активізувати роботу, "зобов'язати водоканал вжити невідкладних заходів щодо очищення та поглиблення водосховища "Відсічне". Тобто, цей процес повинен проходити щороку, він у нас був зупинений".

Міський голова Сергій Сухомлин зазначив, що у Житомирі погіршилась якість води: "У нас зараз вже четвертий клас води, а свого часу був перший. Мабуть, всі пам'ятають історію з водосховищем "Відсічне", коли під виглядом очистки просто мився пісок. Насправді, тоді була велика проблема і для водоканалу. У зв'язку з тим, що пісок мили так, як це було цікаво тим компаніям, у водоканалу в декілька разів збільшувалось використання реагентів, забивалися фільтри і тому подібне. Тому ми надаємо право водоканалу самому займатися цією роботою, щоб, з одного боку, покращили якість води у водосховищі, а з іншого – не створювали самі собі проблем".

Пісок, який видобуватиметься в ході очищення водосховища, поки що використовувати не можна, зауважив міський голова, його можна лише складувати. Але наразі проводиться робота, щоб у законодавчому полі вирішити і це питання.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: