Відкриття Дому української культури на наступному тижні в Житомирі » Новини Житомира
 
 


Відкриття Дому української культури на наступному тижні в Житомирі

Автор: news_maker від 14-04-2016, 20:32, переглядів: 1 275

Відкриття Дому української культури на наступному тижні в Житомирі

Наступного тижня в Житомирі відбудеться урочисте відкриття Дому української культури. Він буде розташований в історичній будівлі будинку Філіпова, відомому житомирянам як старе приміщення РАЦСу по вул. Велика Бердичівська, 61.

Дім української культури має стати осередком традицій, культури та духовності, каже голова міської ради Сергій Сухомлин: "Ми хочемо зробити Український дім місцем спілкування житомирян та творчих людей. Це буде цілком вільний простір, де люди можуть зустрічатися, проводити проективні вечори, концерти, тут постійно будуть діяти виставки". Як пише прес-служба міської ради, в Домі української культури вже майже все готово до зустрічі перших відвідувачів. З моменту відкриття там функціонуватимуть 6 виставкових залів, в яких буде представлено багато різних експонатів. Серед них — вироби народної творчості, побутові речі і навіть зброя козацької доби; картини житомирських художників; куточок відомих житомирян. І експозиції постійно змінюватимуться та доповнюватимуться.

А біля Дому української культури встановлять величезну ляльку-мотанку, зроблену зі збереженням усіх пропорцій та відповідно до правил виготовлення таких ляльок. Саме це і дає шанс житомирській ляльці-мотанці потрапити до Книги рекордів України, представники якої будуть запрошені до Житомира 21 квітня, аби зафіксувати відповідний рекорд.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: