Депутати обласної ради проситимуть внести зміни до пенсійного законодавства » Новини Житомира
 
 


Депутати обласної ради проситимуть внести зміни до пенсійного законодавства

Автор: news_maker від 19-04-2016, 16:01, переглядів: 1 220

Депутати обласної ради проситимуть внести зміни до пенсійного законодавства

Поки що йдеться про проект рішення сесії обласної ради "Про звернення депутатів Житомирської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Президента України Порошенка П.О. щодо внесення змін до законодавства у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування". Суть питання в тому, що внаслідок несвоєчасного фінансування чорнобильських виплат, які мали місце впродовж 2008-2010 років, виникла заборгованість по сплаті внесків до Пенсійного фонду.

До числа платників-боржників, у переважній більшості випадків, потрапили бюджетні організації та установи, які з незалежних від них причин не в змозі своєчасно та у повному обсязі сплачувати нараховані на чорнобильські виплати внески до Пенсійного фонду України. Крім того, у даних платників Фонду була відсутня можливість здійснювати зазначені витрати за рахунок інших джерел, передбачених їх кошторисами. Відповідно до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", за несвоєчасну сплату страхових внесків до них застосовано значні суми фінансових санкцій. Як наслідок, заборгованість зазначених платників станом на 01 квітня 2016 року складає 2,3 млн. грн., у тому числі по бюджетних установах Овруцького району – 2,1 млн. грн., Народицького району – 0,2 млн. грн. Крім того, відповідно до законодавства, у разі сплати даної заборгованості, мають бути нараховані фінансові санкції та пеня за несвоєчасну сплату платежів до Пенсійного фонду України. Станом на 12 квітня 2016 року їх розрахункова сума складає більш ніж 4,1 млн. грн.

Враховуючи викладене, депутати просять ініціювати внесення змін до чинного законодавства України, якими передбачити списання сум заборгованості перед Фондом, що утворилась у результаті несвоєчасного фінансування виплат працівникам, які постраждали від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Проект звернення розглядатимуть на пленарному засіданні сесії обласної ради, що призначене на 19 травня.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: