На вулицях Житомира з'явилися ще 27 камер відеоспостереження » Новини Житомира
 
 


На вулицях Житомира з'явилися ще 27 камер відеоспостереження

Автор: news_maker від 20-04-2016, 08:23, переглядів: 1 415

На вулицях Житомира з'явилися ще 27 камер відеоспостереження

19 квітня в комунальному підприємстві "Міський інформаційний центр" Житомирський міський голова Сергій Сухомлин розповів про досягнення в реалізації другого етапу системи міського відеоспостереження.
У лютому 2015 року було завершено роботи першого етапу встановлення 29 відеокамер. На сьогодні на вулицях міста встановили ще 27 камер відеоспостереження. Цілодобовий моніторинг за порядком ведеться у найбільш важливих для житомирян місцях: на мостах, біля аварійних ділянок доріг, перехресть та місць масового скупчення людей. За словами міського голови Сергія Сухомлина, на разі проводиться робота, щоб передати патрульній поліції трансляцію з камер спостереження в режимі online, адже у них більше операторів, щоб в режимі реального часу спостерігати за ситуацією в місті.
"Масштабування проекту не принесе користі, якщо знову ж таки цією інформацією в режимі реального часу не користуватимуться ті служби, яким ця інформація необхідна в першу чергу", – пояснює Сергій Сухомлин.
Вже зараз можна побачити перші досягнення у впровадженні системи "Безпечне місто". Завдяки системі міського відеоспостереження працівники Національної поліції розкрили 79 злочинів, серед них: 2 вбивства, 21 крадіжка і 27 дорожньо­транспортних пригод та 7 випадків незаконного заволодіння автотранспортом.
Після реалізації третього етапу системи міського відеоспостереження у Житомирі працюватиме 162 камери, до системи вже підключено 12 камер із зупинок громадського транспорту, встановлено 20 камер в медичних закладах та планується встановити 70 камер у 31 загальноосвітніх школах міста. На реалізацію Програми "Безпечне місто" з міського бюджету виділено 4 924,6 тис. грн на три роки. ОСББ можуть безкштовно підключитися до міської системи безпеки, встановиши камеру в дворі житлового будинку.
Житомирським досвідом у реалізації проекту "Безпечне місто" зацікавились депутати та виконавчі органи міста Рівне та робоча група "Безпечна Столиця" з Києва, зараз опрацьовується питання співпраці з Європейським Союзом.

На вулицях Житомира з'явилися ще 27 камер відеоспостереження
На вулицях Житомира з'явилися ще 27 камер відеоспостереження

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: