Городницька загальноосвітня школа Новоград-Волинського району стане "опорною" » Новини Житомира
 
 


Городницька загальноосвітня школа Новоград-Волинського району стане "опорною"

Автор: news_maker від 22-04-2016, 11:56, переглядів: 1 601

Городницька загальноосвітня школа Новоград-Волинського району стане "опорною"

Міністерством фінансів України відібрано 24 опорні школи для реалізації «пілотного» проекту. Одна школа з кожної області отримає кошти на розвиток матеріально-технічної бази.

Представники управління освіти і науки Житомирської ОДА, незалежні представники Проекту за участі фонду Western NIS Enterprise Fund та Агенства США з Міжнародного Розвитку (USAID) відвідали школи Романівсього, Баранівського та Новоград-Волинського району (саме ці райони пройшли конкурс на опорні школи).

Переможцем від Житомирщини стала Городницька ЗОШ І-ІІІ ст. Новоград-Волинського району. Школа має 677 учнів, проектна потужність – на 1176 учнів. Школа матиме 7 філій (5 шкіл І-ІІ ступенів та по одній І ступеня і І-ІІІ ступенів). Є можливість забезпечити гарантований підвіз учнів шкільним автобусом. Всього планується підвозити 108 дітей.

В області конкурс на визначення опорних шкіл ще триває.

Проект був започаткований Міністерством фінансів України спільно з Міністерством освіти і науки та став можливий завдяки підтримці групи донорів, серед яких – Уряд США, Western NIS Enterprise Fund, а також компанія «Майкрософт Україна», яка погодилася надати технічну допомогу в оснащенні опорних навчальних закладів.

Школи-переможці зможуть отримати ресурси на ремонт приміщень, навчальне обладнання та інформаційно-комп’ютерні технології, щоб забезпечити високу якість середньої освіти для дітей із сільської місцевості.

Перевага надавалася школам, які, в рамках оптимізації, буде укрупнено за рахунок малоформатних шкіл. 1 вересня 2016 року оновлені навчальні заклади прийматимуть своїх учнів.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: