Кандидати скаржаться на тиск місцевої влади » Новини Житомира
 
 


Кандидати скаржаться на тиск місцевої влади

Автор: news_maker від 30-08-2012, 19:17, переглядів: 1 735

Кандидати скаржаться на тиск місцевої влади

Про інцидент, що стався під час щорічної педагогічної конференції, що проходила у смт. Черняхів (ОВО №66) повідомили ОПОРІ у прес-службі обласної організації Народної партії. За словами прес-секретаря обласної організації НП Алли Яковчук, народний депутат і кандидат у народні депутати по цьому округу Микола Рудченко отримав запрошення на педагогічну конференцію від начальника районного відділу освіти Г.Сташенка. Однак, «у день конференції в телефонному режимі Миколі Миколайовичу було повідомлено, що районна влада поставила Сташенка перед вибором: «Якщо Рудченку надаси слово, тебе завтра не буде на роботі!».

У прес-службі Народної партії розповіли, що кандидат у народні депутати М. Рудченко все ж таки відвідав педагогічну конференцію у Черняхові. Одночасно туди прибула й інший кандидат у народні депутати Оксана Білозір. Присутність обох голова місцевої РДА Сергій Поліщук відверто проігнорував. Натомість зі сцени вів агітацію за іншого кандидата в народні депутати по ОВО №66 Віталія Журавського.

Таким чином голова Черняхівської РДА Сергій Поліщук порушив ряд статей Конституції як державний службовець з відповідним статусом - статті 24, 26, 28 та 36 Закону України «Про статус народного депутата України». У яких йдеться про те, що «ніхто не має права обмежувати повноваження народного депутата, а органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи… забезпечують умови для здійснення народним депутатом своїх повноважень». «Місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування, а також їх посадові особи зобов'язані сприяти депутату щодо здійснення його повноважень (п.Ст.28).

Крім того, в період виборчої кампанії категорично забороняється участь у агітації органів виконавчої влади, посадових осіб у робочий час (Ст. 74. п 1-2 Закону України «Про вибори народних депутатів України»).

Також у прес-службі Оксани Білозір повідомили, що «незважаючи на попередню згоду, місцева влада Черняхова відмовила народному депутату, народній артистці О.Білозір у наданні приміщення БК смт. Черняхів 24 серпня для проведення святкового концерту до Дня Незалежності України. Офіційну причину відмови не названо».

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: