В Житомирі відкрили перший в Україні храм в грузинському стилі » Новини Житомира
 
 


В Житомирі відкрили перший в Україні храм в грузинському стилі

Автор: news_maker від 5-05-2016, 07:04, переглядів: 2 005

В Житомирі відкрили перший в Україні храм в грузинському стилі

В Житомирі на Крошні відкрився новий український храм грузинської парафії – перший в Україні, побудований у грузинському стилі. Новий Свято-Георгіївський храм освятив Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Для громади храму це – велике свято, кажуть прихожани: "Відкриття храму – це завжди свято, відкриття такого чарівного храму – це подвійне свято. Якщо є куди прийти помолитися, подумати, це завжди добре, – ділиться враженнями житомирянка Катерина. – Для мене цей храм – ще й сюрприз, я навіть не думала, що в Житомирі може бути така краса, я просто вражена. В мене багато колег, багато друзів в Грузії, я тут фотографую, відправлю їм знімки, думаю, їм буде надзвичайно приємно це бачити". "Слава Богу, що побудували цей храм, нам тут дуже подобається, дуже гарно правиться. І дай Боже, щоб був мир на світі, і ми всі здорові були", – додає прихожанка Юлія Йосипівна.

Свято-Георгіївський храм з'явився завдяки зусиллям житомирського підприємця Годердзі Кварацхеліа на місці колишніх колгоспних угідь. Аби збудувати церкву, знадобилося два роки. Годердзі Кварацхеліа каже, що зробити це хотів давно, але особливо – з початком російської агресії. Храм вийшов, дійсно, незвичайним і архітектурно, і за призначенням: "В першу чергу, це зовсім інший стиль, давня грузинська архітектура, так будуються грузинські храми. Все збудовано з каменю, не на один день, а й для наступних поколінь, ми намагалися це зробити. І ще особливість в тому, що грузини та українці молитимуться разом за свободу, за незалежність і за мир".

Настоятелем храму Патріарх призначив грузинського священика отця Кіріона. Прихожанами церкви є українсько-грузинська громада.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: