Історія з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги в Житомирі отримала продовження » Новини Житомира
 
 


Історія з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги в Житомирі отримала продовження

Автор: news_maker від 20-05-2016, 10:49, переглядів: 1 153

Історія з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги в Житомирі отримала продовження

На сесії міської ради депутат Любов Цимбалюк звернулася до міського голови Сергія Сухомлина з проханням не підписувати рішення міськвиконкому про підвищення тарифів ЖЕКів, так як двоє членів виконавчого комітету від політичного об'єднання "Батьківщина" написали заяви про відкликання своїх голосів під час голосування по тарифах: "Напевне не на часі сьогодні говорити про завищення тарифів. Київ підвищив ціну на газ, ми тут на місці підвищуємо, і я думаю, що ЖЕКам таким шляхом дуже важко допомогти, якщо говорити про підтримку ЖЕКів. Але щоб це не було так, що вже підготовлені майданчики для приватних компаній-управителів, які увійдуть на ринок і які вже будуть мати гарні тарифи за рахунок наших житомирян".

Підвищення тарифів на послуги ЖКГ, а також подальше зростання ціни на централізоване опалення призведе до збільшення кількості родин, які отримують субсидії. Таким чином, держава буде допомагати людям оплачувати комуналку. У випадку неприйняття економічно обґрунтованих тарифів збитки комунальних підприємств доведеться покривати житомирянам з міського бюджету, пояснив Сергій Сухомлин: "Питання підняття тарифів не піднімалося з літа 2013 року, з того часу значно зросли півні показники, які впливають на собівартість тарифу, такі як зарплата працівників, електроенергія. Торік сесія міської ради виділила понад 4 мільойни гривень на фінансову підтримку ЖЕКів, фактично ми закрили борги по зарплаті. Або ми й надалі будемо датувати ЖЕКи за рахунок міського бюджету, або вони будуть отримувати дотацію, в тому числі через субсидії за рахунок \державного бюджету. Тому це питання спірне. До того ж підвищення тарифів є додатковим стимулом для житомирян створювати ОСББ та відмовлятися від послуг житлово-експлуатаційних установ".

За словами міського голови, заяви про відкликання голосів після голосування по тарифах будуть вивчені і буде прийняте відповідне рішення. Нагадаємо, виконком міської ради 18 травня затвердив підвищення тарифів на послуги ЖЕКів. Рішення мало б вступити в дію через півтора місяці.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: