Голова облдержадміністрації: митниця не затримуватиме вантажів з гранітною продукцією » Новини Житомира
 
 


Голова облдержадміністрації: митниця не затримуватиме вантажів з гранітною продукцією

Автор: news_maker від 27-05-2016, 18:13, переглядів: 1 026

Голова облдержадміністрації: митниця не затримуватиме вантажів з гранітною продукцією

У п’ятницю зранку коростишівські каменярі знову вийшли перекривати рух на трасі, але після перемовин звільнили дорогу. Протестувальники, серед яких власники коростишівських каменеобробних підприємств, за останню добу тричі перекривали дорогу на ділянці траси "Київ-Чоп".

Головна вимога – скасувати патент на інтелектуальну власність харків’янина, за який каменярі мусять платити йому гроші при експорті продукції за кордон.

У четвер голова облдержадміністрації Сергій Машковський зустрівся з ініціативною групою підприємців, пояснивши, що проблема не може бути вирішена на обласному рівні, бо перебуває у компетенції центральних органів виконавчої влади.

Однак у п’ятницю зранку протестувальники вийшли знову. На перемовини з ними прибув перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко разом із виконуючим обов’язки заступника начальника Головного управління Національної поліції в області Олександром Дергачовим.

З 10 години 40 хвилин дорогу було звільнено. У прес-службі обласного управління Нацполіції розповіли, що протестувальники написали офіційне звернення на ім'я голови облдержадміністрації Сергія Машковського з проханням посприяти вирішенню ситуації.

В другій половині дня голова облдержадміністрації прокоментував ситуацію, що склалася, і запевнив, що проблем з розмитненням не буде:

"Державна фіскальна служба дослухалася до тих аргументів, які наводив я і до позиції ініціативної групи. І на сьогодні з митницею досягнуто домовленості, що ніяких перепон щодо здійснення експортних операцій з гранітними виробами – тими, які підпадають під дане патентування; я скажу: неправомірне патентування – не буде. Все буде оформлюватися і проводитися. Тобто на сьогодні немає жодної машини, яка заблокована на митниці чи простоює. І в подальшому, з понеділка, також буде проводитися розмитнення даних виробів".

Сергій Машковський поінформував, що надіслав запити до відповідних органів з проханням перевірити законність видачі вказаного патенту. Крім того, було сформовано позовну заяву від імені одного з коростишівських підприємців, зареєстровану Київським адміністративним судом, який, до речі, вже прийняв рішення на користь підприємця.

Тож тепер митні органи отримали законні підстави для того, аби не затримувати вантажі з гранітною продукцією.

У понеділок обласна влада планує спільно з ініціативною групою підготувати ще одну позовну заяву – цього разу на відшкодування тримачем патенту усіх збитків, яких цими днями було завдано каменярам Житомирщини.

Голова облдержадміністрації: митниця не затримуватиме вантажів з гранітною продукцією

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: