У Житомирі презентували документальний фільм "Іловайськ. Лицарі неба" » Новини Житомира
 
 


У Житомирі презентували документальний фільм "Іловайськ. Лицарі неба"

Автор: news_maker від 8-06-2016, 17:21, переглядів: 1 537

У Житомирі презентували документальний фільм "Іловайськ. Лицарі неба"

7 червня у вечірньому сеансі кінотеатру «Україна» житомиряни побачили непересічну стрічку-реквієм, присвячену подіям в Іловайську 2014-го року та її учасникам. Фільм про болісні сторінки війни на сході України очима бійців добровольчого полку «Дніпро-1», про справжні патріотизм, рішучість і мужність українських добровольців транслюватиметься у кінотеатрі на вихідних, 11 та 12 червня, о 21 годині. Вхід вільний.
На презентацію документальної стрічки «Іловайськ. Лицарі неба», яка завоювала прихильність глядачів не лише в Україні, а й в Італії, Іспанії та Португалії, зібрався повний зал житомирського кінотеатру «Україна». Серед присутніх були правоохоронці та військовослужбовці.
Фільм-реквієм презентували безпосередні автори – режисер Катерина Стрельченко та оператор Дмитро Панков. Вони й розповіли про історію створення стрічки і поділилися особистими враженнями щодо процесу кропіткої роботи.

Фільм оснований на реальних подіях, які немов пазлами складаються у суцільну картину так званого «іловайського котла» з розповідей і спогадів безпосередніх учасників тих подій – бійців добровольчого полку у структурі МВС «Дніпро-1». Водночас стрічка присвячена світлій пам’яті 15-х бійців-добровольців, яким не судилося повернутися живими додому і до своїх рідних.

Одним із героїв, чиїми очима глядачі стрічки дивилися та сприймали трагічні події Іловайська у серпні 2014-го, був присутній у залі В’ячеслав Печененко – на той час заступник командира полку патрульної служби поліції особливого призначення «Дніпро-1» Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, а нині начальник Головного управління Нацполіції Житомирщини. Він відмітив, що фільм, який був представлений до уваги житомирян, для нього особисто – не просто задокументовані спогади, це в цілому особливий етап у житті його та товаришів, з якими пліч-о-пліч відстоювали цілісність держави.

Відтак переглянути вражаючий та емоційний фільм-реквієм «Іловайськ. Лицарі неба» усі бажаючі мають змогу на додаткових показах у житомирському кінотеатрі «Україна» 11 та 12 червня о 21.00. Вхід до кінозали вільний.

У Житомирі презентували документальний фільм "Іловайськ. Лицарі неба"
У Житомирі презентували документальний фільм "Іловайськ. Лицарі неба"

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: