Поліція затримала розбійників, які відібрали у столичного підприємця майже 40 тисяч гривень » Новини Житомира
 
 


Поліція затримала розбійників, які відібрали у столичного підприємця майже 40 тисяч гривень

Автор: news_maker від 13-06-2016, 16:53, переглядів: 875

Поліція затримала розбійників, які відібрали у столичного підприємця майже 40 тисяч гривень

Про те, в яку халепу він потрапив 26 травня, 35-річний приватний підприємець з м. Києва наважився повідомити поліцейських лише за тиждень після події. За словами заявника, наприкінці травня він приїхав до Житомира у власних справах і затримався на кілька днів. У день від’їзду на одній з вулиць міста до нього підійшли незнайомі чоловіки і, назвавшись правоохоронцями, стусанами всадили його у припаркований поряд автомобіль ВАЗ. Пасажир-невільник не мав змоги розгледіти, куди рухається машина. Коли ж чоловіки, які сиділи по обидва боки від нього, стали погрожувати застосуванням ножа, зрозумів, що вони точно не ті, за кого себе видають. Жертву нападники вивезли у ліс і там виголосили свої вимоги: підприємець мав віддати їм готівку з банківських рахунків. З лісу усі виїхали ввечері вже автомобілем невільника, який двоє із зухвальців забрали з Житомира. У столиці, куди врешті дісталися, машина зупинялася біля різних банкоматів. Загалом незнайомці заволоділи коштами близько 40 тисяч гривень, відібрали у чоловіка вартісний мобільний телефон і залишили його у столиці, не на жарт залякавши розправою у разі звернення до правоохоронців.

Поліція кваліфікувала подію як розбій (ст. 187 ККУ) і у рамках кримінального провадження розпочала проведення низки першочергових слідчо-розшукових дій, направлених на встановлення осіб, причетних до вчинення злочину.
– Потерпілий підприємець не зміг згадати ні номерні знаки, ні колір автівки, на якій його вивезли із Житомира. Втім він детально розповів про вечір, проведений в обласному центрі напередодні нападу незнайомців на нього. Тож у той же день оперативникам карного розшуку ГУНП і Житомирського відділу поліції вдалося встановити особу житомирянина, з яким заявник випадково потоваришував, - розповів заступник начальника ГУНП Житомирщини Юрій Крошко.
Ще за кілька днів у результаті слідчо-оперативних заходів поліцейські вже знали імена ймовірних розбійників. Виявилося, вони дізналися про столичного підприємця від його випадкового знайомого і наступного дня вчинили напад. Серед таких – 39-тирічний житомирянин і ще двоє жителів обласного центру віком по 24 роки. 11 червня у Житомирі оперативники карного розшуку затримали усі трьох чоловіків у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Свою вину вони визнали. Того ж дня їм було офіційно повідомлено про підозру. Нині вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу. Підозрювані перевіряються на причетність до вчинення інших кримінальних правопорушень. За чинним законодавством розбій, учинений групою осіб, може обернутися трьом житомирянам ув’язненням на строк від 7 до 10 років, інформує відділ комунікації ГУНП в Житомирській області.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: