На Житомирщині поліцейські вилучили у копачів-нелегалів близько 2 кг бурштину » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині поліцейські вилучили у копачів-нелегалів близько 2 кг бурштину

Автор: news_maker від 15-06-2016, 15:15, переглядів: 1 040

На Житомирщині поліцейські вилучили у копачів-нелегалів близько 2 кг бурштину

Увечері 14 червня у м. Олевську рейдова група правоохоронців, до складу якої увійшли представники Управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції спецпризначенці ГУНП та місцевого відділення поліції, затримали два автомобілі старателів, у яких виявили по пакету з каменем-сирцем бурштину. Розпочато кримінальні провадження.

Під час оперативно-профілактичного відпрацювання Олевщини рейдова група поліцейських зупинила у райцентрі автомобіль ВАЗ 2110, за кермом якого знаходився 33-річний житель одного із сіл району. Під час огляду автівки правоохоронці виявили у салоні поліетиленовий пакет зі щойно видобутим камінням бурштину загальною вагою понад 700 грамів. Зі слів керманича, сонячне каміння він добув самотужки за допомогою сачків неподалік с. Шебедихи.

Поки виявлене документувала слідчо-оперативна група Олевського відділення поліції, яка прибула на місце події, на іншій вулиці райцентру поліцейські зупинили ще один автомобіль «Фольксваген Т4». За його кермом знаходився 50-річний олевчанин. У його автомобілі під час огляду поліцейські виявили та в подальшому вилучили майже кілограм сирцю дорогоцінного каменю.

Чоловік також зізнався у незаконному видобутку бурштину.

Обидві події правоохоронці кваліфікували за ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Усі обставини з’ясовуються у ході розпочатих кримінальних проваджень.

На Житомирщині поліцейські вилучили у копачів-нелегалів близько 2 кг бурштину

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: