Сергій Машковський провів нараду з питання функціонування ПТУ » Новини Житомира
 
 


Сергій Машковський провів нараду з питання функціонування ПТУ

Автор: admin від 30-06-2016, 16:31, переглядів: 1 422

Сергій Машковський провів нараду з питання функціонування ПТУ

30 червня, голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський провів розширену нараду з питання функціонування закладів професійно-технічної освіти Житомирщини. На нараді були присутні заступник голови ОДА Ярослав Лагута, заступник голови обласної ради Наталія Рибак, керівники профільних департаментів ОДА, керівники ПТНЗ.

На початку року, згідно нового бюджетного кодексу, фінансування ПТНЗ з державного бюджету було передано на місцеві. Відповідно до розпорядження ОДА від 20.01.2016 № 12 «Про фінансування закладів професійно-технічної освіти», частину коштів на фінансування ПТНЗ було виділено з обласного бюджету та з бюджетів міст обласного значення.

«Для забезпечення стабільного функціонування галузі в цьому навчальному році з обласного бюджету виділено 74,2 млн грн. Жодного закладу не було відключено від енергоносіїв, усі стипендії та заробітні плати було профінансовано в повному обсязі», – зазначив Сергій Машковський.

Керівник області підкреслив, що сьогодні на першому плані стоїть питання не лише отримання професії, а й забезпечення робочим місцем випускників.

Тому в області створена рада професійної освіти (стейкхолдерів) Житомирської області, куди ввійшли найбільші роботодавці області. Завдання Ради – тісна співпраця з ПТНЗ в розрізі формування замовлення робітничих кадрів згідно потреб на ринку праці.

Сергій Машковський розповів, що управлінням освіти і науки облдержадміністрації вже сформовано пропозиції до державного замовлення на підготовку робітничих кадрів у ПТНЗ області на 2016 рік. Зокрема, було рекомендовано зменшити набір на навчання з професій, які не користуються на ринку праці («Оператор комп’ютерного набору», «Секретар керівника», «Офісний службовець», «Секретар-референт») та виключити професії, групи, які дублюються, наприклад, «кравець, швачка». «Орієнтовне скорочення обсягів прийому може скласти 617 осіб, що дасть змогу зекономити 11 млн 605 тис. грн», – наголосив він.

Узгоджені та затверджені обласною державною адміністрацією пропозиції надіслано до Міністерства освіти і науки України.

«Сьогодні на часі реформування освітньої галузі загалом, тому модернізація професійно-технічних закладів має здійснюватись шляхом створення галузевих центрів професійно-технічної освіти та інших закладів нового типу. Підготовка кадрів в ПТНЗ має здійснюватись у відповідності до реальних потреб економіки регіону», – резюмував керівник області.

Сергій Машковський провів нараду з питання функціонування ПТУ

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: