Упродовж першого місяця купального сезону на Житомирщині загинуло п'ятеро людей » Новини Житомира
 
 


Упродовж першого місяця купального сезону на Житомирщині загинуло п'ятеро людей

Автор: admin від 30-06-2016, 16:47, переглядів: 1 054

Упродовж першого місяця купального сезону на Житомирщині загинуло п'ятеро людей

Серед жертв – десятирічна дитина, яка потонула 24 червня у Новограді –Волинському. За інформацією управління цивільного захисту населення ОДА, з початку нинішнього року на Житомирщині за різних обставин на воді загинуло 14 осіб, у тому числі дві дитини. У минулому, 2015 році, вода забрала життя 38 чоловік.

Дотримання правил безпеки допоможе зменшити ризики під час активного відпочинку, – нагадує головний спеціаліст управління цивільного захисту населення ОДА Микола Мінчук: Купатися можна у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях, не вживати спиртних напоїв, не залишати дітей без нагляду дорослих та не допускати у воді небезпечних ігор, що пов'язані з обмеженням руху рук і ніг. Також небезпечно купатися у малознайомих місцях. Де не обстежено дно. Не варто плавати наодинці, особливо, якщо не впевнений у своїх силах. Не можна пірнати у воду з розбігу після тривалого перебування на сонці, адже різка зміна температури може призвести до судоми кінцівок".

Також любителям заміського відпочинку варто враховувати, що водойми в сільській місцевості – це, переважно, озера і ставки і купатися в них поодинці небезпечно. Ставки рідко очищають від сторонніх предметів, у них великі перепади глибин, прогрівання води нерівномірне, а це пастки для тих, хто не вміє плавати, або плаває погано.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: