На Звягельщині вшанували відомого земляка, письменника Юрія Гудзя » Новини Житомира
 
 


На Звягельщині вшанували відомого земляка, письменника Юрія Гудзя

Автор: news_maker від 5-07-2016, 11:52, переглядів: 1 105

На Звягельщині вшанували відомого земляка, письменника Юрія Гудзя

За багаторічною традицією першого липня в день народження письменника на його малій батьківщині в с. Немильня збирається літературно-мистецька громада й широке коло поціновувачів українського слова. Поет-вільнодумець мав нелегку долю і передчасно пішов з життя. Його твори широке визнання отримали вже у незалежній Україні після його смерті, хоча раніше друкувались за кордоном і відзначалися міжнародними преміями.

Ті, хто добре знав Юрка Гудзя по літературній діяльності на зламі епох, нині прагнуть зберегти й популяризувати його літературну спадщину, яка поєднує творчий дар з високою громадянською позицією. Щороку численні гості приїздять до Немильні на літературно-мистецьке свято "Липневий янгол". 1 липня 2016 року поету виповнилося би 60 років, – розповідає голова Міжнародного поетичного братства Юрка Гудзя Марія Рудак:

"Він не дуже любив славу, але, хай вибачає, ми не можемо це пропустити. Бо він наш товариш, відомий письменник, поет. Своє рідне село він любив безмежно, цінував матір. Людина дуже творча. Його мало читали, бо мало було видано його книг. І тому обізнаність була не дуже поширена. Але зараз ми радіємо від того, що вже 10 років приїздимо в Немильню на його день народження, з його друзями, пропонуємо людям читати його прозу. Пропонуємо молоді читати його поезію".

Цього року 10-річчя літературно-мистецького свята співпало з помітною датою – 315 років від заснування Немильні. Для маленького поліського села на Звягельщині стало справою честі й доброю традицією гостинно приймати мистецьку громаду не лише Житомирщини, а й з інших областей країни. Тому географія свята розширюється, зростає і його значення у віночку культурних подій регіону:

"Ми вже протягом 10 років на теренах Звягельщини приймаємо дорогих нам гостей із усієї поліської України, це і Рівненщина, і Житомирщина, і Київщина також. Для нас це вже традиційний захід, ми до нього ретельно готуємося і він є у плані соціально-економічного розвитку громади. Тому для нас це вже потреба сьогоднішнього дня. Ми щиро вдячні товариству Юрка Гудзя за те, що вони популяризують нашу поліську глибинку і наше село Немильню. Про нього дізнаються все більше і більше людей. Ми гордимося, що наша земля є таким творчим началом для талановитих людей, яких знають не лише в Україні. а й далеко за її межами ", – розповів сільський голова Немильні Юрій Процюк.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: