На Житомирщині поліцейські викривають розкрадачів надр » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині поліцейські викривають розкрадачів надр

Автор: news_maker від 22-07-2016, 15:41, переглядів: 1 256

На Житомирщині поліцейські викривають розкрадачів надр

21 липня в м. Олевську під час оперативно-профілактичного відпрацювання правоохоронці вилучили з автомобіля місцевого жителя понад півкілограма каміння бурштину. Цього ж дня поблизу с. Кишина поліцейські припинили незаконний видобуток піску. Нині розпочато досудові розслідування.
Увечері на одній з центральних вулиць районного центру працівники обласного Управління захисту економіки Нацполіції спільно з місцевими поліцейськими оглянули підозрілий автомобіль «Нива» під керуванням 30-річного олевчанина. У салоні знаходились ще троє місцевих жителів віком від 23 до 56 років.
У транспортному засобі поліцейські виявили близько 530 г бурштину. Чоловіки повідомили, що каміння належить їм, адже вони «виловили» його сачками у місці покладів.
Працівники слідчо-оперативної групи Олевського ВП ГУНП вилучили виявлене.
Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 198 (Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Такі дії караються арештом на строк до 6 місяців або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.
Цього ж дня рейдовики затримали поблизу с. Кишина трактор «ЮМЗ» під керуванням 54-річного місцевого жителя та автомобіль «МАЗ», за кермом якого перебував 51-річний житель с. Жубровичів. Чоловіки за допомогою техніки здійснювали незаконний видобуток піску.
Транспортні засоби вилучили та доставили до поліційного відділення. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Триває з’ясування всіх обставин.
Кількома днями раніше в лісі поблизу с. Хмелівки рейдова група правоохоронців затримала двох чоловіків, 24-річного жителя району та 28-річного житомирянина, які за допомогою мотопомпи намагались розмивати ґрунт та видобувати бурштин.
З місця події поліцейські вилучили мотопомпу, пожежні рукави, забірний шланг та інші засоби незаконного промислу. Нині триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 15 (Замах на злочин) та ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Чоловікам може загрожувати штраф, обмеження або позбавлення волі строком до 3 років.
Рейдові групи поліції продовжують працювати у місцях можливого незаконного видобутку надр та оперативно реагують на повідомлення про правопорушення.

На Житомирщині поліцейські викривають розкрадачів надр
На Житомирщині поліцейські викривають розкрадачів надр
На Житомирщині поліцейські викривають розкрадачів надр
На Житомирщині поліцейські викривають розкрадачів надр

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: