В Житомирській області міста не поспішають втілювати в життя децентралізаційну реформу » Новини Житомира
 
 


В Житомирській області міста не поспішають втілювати в життя децентралізаційну реформу

Автор: news_maker від 29-07-2016, 11:37, переглядів: 1 214

В Житомирській області міста не поспішають втілювати в життя децентралізаційну реформу

На сьогодні підготовлені всі необхідні документи по створенню лише однієї об’єднаної територіальної громади з центром у місті, розповіла виконавчий директор Житомирського регіонального відділення Асоціації міст України Тетяна Кухарська:

"Серед міст головний у нас ініціатор і головний передовик, це Баранівка. На сесії обласної ради вже пройшло затвердження перспективного плану по їхній громаді і це буде вже називатися Баранівська міська об’єднана громада. Якщо отримає погодження від Кабінету Міністрів, вона буде виходити на осінь на вибори голови ОТГ. На сьогоднішній день це поки що єдина міська об’єднана громада в Житомирській області".

Перестороги сільських громад щодо зменшення їх ролі і впливу на процеси в громаді, яка буде створена навколо великого міста, фахівці називають перебільшеними. Кількість представників від тієї чи іншої громади не повинна впливати на якість життя, говорить профільний заступник голови облдержадміністрації Ігор Гундич

"Що означає, яке представництво? Наприклад, якщо взяти Житомир, є депутати, які обиралися на Крошні, на Польовій. І це ж не означає, що якщо на Польовій округів більше, то всі гроші йдуть туди. Так, місто зацікавлене в землі, але в разі приєднання сільських громад, на їх території треба буде всі комунікації провести, водогін, каналізацію, це все немаленькі гроші. І я не говорив би так однозначно, що якщо маленька громада погодилась приєднатися до міста, не буде їх представників. Будуть представники, так, по кількості населення може бути один представник, але він буде і членом виконкому. Якщо жителі того чи іншого села готові приєднатися до міста, вони мають розуміти всі "за" і всі "проти", от і все".

Нагадаємо, на сьогодні в Житомирській області створено 10 об'єднаних територіальних громад. На сесії обласної ради 21 липня депутати погодили створення ще 21 об'єднаної громади, їх документи відправлені до Кабміну, який прийматиме остаточне рішення.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: