Невизначеною залишається доля житомирського комунального підприємства "Обрядове" » Новини Житомира
 
 


Невизначеною залишається доля житомирського комунального підприємства "Обрядове"

Автор: news_maker від 5-08-2016, 09:32, переглядів: 983

Невизначеною залишається доля житомирського комунального підприємства "Обрядове"

Підприємство є збитковим, оплата за послуги, які воно пропонує населенню з організації та проведення урочистих обрядів одружень, народжень, організації дитячих свят та вечірок, проведення майстер-класів, є недостатньою, аби окупати утримання закладу. Підтвердженням цього стали цифри фінансового звіту діяльності КП "Обрядове" за перше півріччя цього року. Сьогодні збиток підприємства складає майже 18 тисяч гривень, озвучила фінпоказники заступник директора комунального підприємства Тетяна Пелех:

"Докладаються всі зусилля, аби покращити фінансовий стан підприємства, але сьогодні це досить проблематично. Виручка в січні-лютому 2016 року максимально складала до 5 тисяч гривень. Але є невелика динаміка надходжень. Вже в червні підприємство отримало до 8 тисяч, а в липні – 10 тисяч гривень. Але це все рівно не дозволяє підприємству бути на плаву і тим більше мати прибутки".

За словами секретаря міської ради Наталії Чиж, сьогодні опрацьовується питання зміни статусу з комунального підприємства "Обрядове" на комунальну установу. Різниця полягає в тому, що комунальне підприємство має право проводити комерційну діяльність, отримувати прибуток та поповнювати місцевий бюджет. Комунальна ж установа є некомерційною структурою, діяльність якої фінансується з місцевого бюджету. Так як КП "Обрядове" займається організацією роботи Дому української культури, проводить різні соціальні проекти, то його діяльність якраз підпадає під визначення "комунальна установа".

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: