Впродовж двох місяців в центрі Житомира буде реалізовуватись проект "KOROLEV FEST" » Новини Житомира
 
 


Впродовж двох місяців в центрі Житомира буде реалізовуватись проект "KOROLEV FEST"

Автор: news_maker від 9-08-2016, 21:21, переглядів: 1 292

Впродовж двох місяців в центрі Житомира буде реалізовуватись проект "KOROLEV FEST"

За задумом організаторів діятимуть окремі локації як для дорослих, так і для дітей. Найменшим відвідувачам запропонують відвідати ігрову зону чи пройти експрес-навчання в арт-майстернях. Також на території арт-простору будуть розташовані сцена з відкритим мікрофоном для проведення фестивалю вуличної музики, кінотеатр під відкритим небом, бібліотека на відкритому повітрі, літературна сцена, майданчик для фестивалю вуличної їжі. В планах зробити виставкові майданчики, де музеї та бібліотеки міста представлятимуть стенди з інформацією про свої фонди.

Діяльність фестивального містечка забезпечуватиме ініціативна група, кожен з учасників якої відповідає за окремий напрямок. Наприклад, викладач житомирського коледжу культури та мистецтв ім. І.Огієнка Ігор Шурпан працює над створенням бібліотеки на відкритому повітрі та літературної сцени:

"Коледж культури та мистецтв два роки поспіль займається популяризацією читання – на базі коледжу відбувається невеличкий книжковий форум "Сонячне слово". Хочемо це винести на місто, тобто будемо презентувати українські видавництва, українські цікаві книжки, маємо в планах запросити сюди письменників, можливо і видавців, щоб були якесь живе спілкування. Хочемо ще започаткувати літературні читання. Будемо запрошувати письменників, можливо депутатів, акторів з театру, можливо просто людей з вулиці, які будуть брати до рук книгу і або на мікрофон, або у вузькому колі читати цю книгу".

Щодо кінотеатру під відкритим небом, то цим напрямком займається Маргарита Серанчук:

"Ми робимо його вже другий рік. Фільми у наш лише українською мовою, які в публічному доступі знаходяться вже понад три роки. Хочемо ще домовитися, щоб діткам надати можливість дивитися нові сучасні мультиплікаційні стрічки".

Перед кожним переглядом кінострічки організатори планують транслювати своєрідних кіножурнал – відеофільми про видатних людей Житомирщини. "KOROLEV FEST" стартує вже цієї п’ятниці, буде проходити щодня з максимальною інтенсивністю у вихідні аж до початку жовтня. Участь у всіх заходах – безкоштовна.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: