Про лідерство говорить і той факт, що у 2015 році Житомирщина зайняла перше місце в загальноукраїнському рейтингу за кількістю виробленого меду – майже 8 тисяч тон (7,9). У розрахунку на одного жителя Житомирщини було вироблено 6,4 кг меду, тоді, як на середньостатистичного українця припадає 1,5 кг.
Спеціалісти підкреслюють, що бджільництво сьогодні є однією з найперспективніших галузей сільського господарства, яка передбачає комплексне використання бджіл: для запилення сільськогосподарських культур, виробництва товарного меду та супутньої цінної продукції.
В області цей напрямок господарювання розвивається швидкими темпами. За останні 5 років кількість бджолосімей збільшилась на 22%. На початок цього року на пасіках області їх нараховувалось 194 тисячі, що складає 7,5% загальної кількості по країні, інформує Головне управління статистики в Житомирській області.