В с.Острів Овруцького району зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції » Новини Житомира
 
 


В с.Острів Овруцького району зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції

Автор: news_maker від 7-09-2016, 16:26, переглядів: 1 056

В с.Острів Овруцького району зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції

Станом на сьогодні у с. Острів Овруцького району захворіло 8 осіб, в тому числі 2 дітей. Попередній діагноз: «гостра кишкова інфекція, гострий гастроентероколіт». Усі хворі перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Овруцької центральної районної лікарні. Перебіг захворювання у 8-ми госпіталізованих середньої важкості.

Спалах виник у побуті серед членів однієї родини. Всі страви, що вживались постраждалими готувались із домашніх продуктів та продуктів, придбаних в різних торговельних місцях району.

При епідобстеженні вогнища виявлені порушення санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм та правил при приготуванні страв в домашніх умовах. Порушувалась технологія приготування, вживались швидкопсувні страви, що готувались напередодні. Продукти та готові страви зберігались без дотримання відповідного холодового режиму.

У вогнищі інфекції здійснюється комплекс протиепідемічних заходів. В ході розслідування спалаху відібрано проби харчових продуктів, питної води, санітарно-гігієнічні змиви, бактеріологічно обстежені хворі та контактні особи. Наразі бактеріологічні дослідження тривають.

У вогнищі проведена заключна дезінфекція, за контактними встановлено медичне спостереження.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: