Покращити водопостачання у Житомирі обіцяють навесні наступного року » Новини Житомира
 
 


Покращити водопостачання у Житомирі обіцяють навесні наступного року

Автор: news_maker від 14-09-2016, 16:30, переглядів: 1 174

Покращити водопостачання у Житомирі обіцяють навесні наступного року

Про це журналістам розповів директор КП "Житомирводоканал" Андрій Нікітін після завершення виїзного засідання міськвиконкому, що проходило на об'єктах водоканалу. На зауваження, що чимало городян скаржаться на коричневу воду з кранів він відповів, що така ситуація не всюди. А взагалі – складно: "Якість води у водосховищі набагато нижче необхідних норм. Ми робимо максимально для того, щоб підготувати і очистити цю воду, але в межах наших можливостей ми не все можемо зробити. Що стосується жовтої води, як ви кажете, у нас є тупикові гілки мережі, де вода застоюється".

Щоб покращити якість води та тиск у водогоні, розроблені як термінові, так і довготривалі заходи, каже директор: "В першу чергу, з 16 по 18 вересня ми зупиняємо подачу води, ми будемо вимивати всю цю погану воду з нашої системи. Я прошу житомирян поставитися до цього з розумінням, як і до того, що після запуску водогону ще якийсь час може ця вода буде витікати з кранів. Крім того, у нс досить великі втрати води на підприємстві, близько 56 % і щоб зменшити ці втрати, нам також необхідно зупинити подачу води, замінити аварійні ділянки, замінити вентилі, щоб ми могли краще працювати. І, також продезінфікувати та замінити воду в системі".

На тривалішу перспективу є проект реконструкції водопровідно-насосної станції другого підйому із встановленням частотних перетворювачів: "Якщо говорити простими словами, це такий пристрій, який дозволить нам економити електроенергію, зменшити кількість аварій і дасть змогу збільшити тиск у водопровідній мережі міста, не збільшуючи при цьому втрат на електроенергію. Тобто, ми будемо економити, давати більший тиск і у нас буде менше аварій". В нинішніх цінах для реалізації цього проекту необхідно 9,5 мільйона гривень. За наявності цих коштів роботи можуть бути завершені в середині весни наступного року. На засіданні міськвиконкому виділення необхідної суми було погоджено, далі слово за депутатами міської ради.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: